Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya-Ukrayna arasındaki krizin geldiği noktayı anlatan bir halka sesleniş konuşması yaptı.

Konuşmasında bugün Putin ile bir görüşme talebinde bulunduğunu; fakat Rusya'nın bu konuda oralı bile olmadığını, kendilerini dinlemediğini belirten Zelenski “Bugün Rusya Devlet Başkanı ile görüşme teşebbüsü gösterdim. Cevap sessizlik. Oysa o sessizliğin Donbas’da olması gerekiyordu.” sözleriyle ifade etti.

Rus halkından yardım isteyen Zelenski, “Savaş istemiyorsanız, yönetiminizi durdurun.” dedi. Rus halkına televizyonlarda sunulan Ukrayna ile gerçek Ukrayna'nın aynı olmadığını söyleyen Zelenski, “Size diyorlar ki, bu ateş Ukrayna halkına özgürlük getirecek. Ama Ukrayna halkı özgürdür. Kendi geçmişini hatırlıyor, kendi geleceğini inşa ediyor. Size hergün televizyonlardan söylendiği gibi dağıtmıyor, inşa ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Ne soğuk, ne sıcak ne de hibrid savaş istemiyoruz.” diyen Zelenski kendilerine bir saldırı olması hâlinde tüm güçleriyle savunma yapacaklarını belirtti.