Baran Dergisi temsilcisi olarak Antalya/Serik'te bir okulda bir öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i tekmelemeleri ile alakalı Serik Kaymakamlığını aradım. Kaymakam emekli olduğu için yerine Aksu Kaymakamı’nın baktığı iletildi.

Konuyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgilendiği söylendi. Dindar, vatansever ve bilhassa milliyetçiliğin dozunu haddinden ziyade ifrat halde yaşayan Serik gibi bir yerde böyle bir olayın yaşanıyor olması bizi tekrar “Milli Eğitim” ile kim ilgilenecek özelinde, evlatlarımızı kuşak kuşak yutan rejim sorununa getirdi.

Vatandaşın başını belaya sokmayın gereğini yapın!

Görüştüğüm Serik Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yetkili, mutad işlemlerin sürdüğünü belirtirken şahsi ve samimi ifadelerinden kaydettiğim şunlar oldu:

-“Bütün Serik şokta. Avrupa’da Kur’an yakan, peygamberimizin karikatürünü yapanları haber aldıkça çıldırırken böyle bir hadise ocağımızda bitti… Aileler perişan durumda. Şunu çok iyi biliyorum ve korkuyorum ki, Serikliler onu yaşatmaz!”

Bu ifadeler gösteriyor ki, bu hadise sebebiyle öfke had safhaya çıkmış durumda. Devletin bu çerçevede tedbiri ivedilikle alması ve gerekeni yapması lâzım. En doğru çözüm ne ise (çocukları toplumdan tecrit etmek, cezalandırarak tepkinin önüne geçmek ve vatandaşın başını belaya sokmamak gibi) uygulamak yetkililerin öncelikli vazifesi.

Şunu tekrar etmekte fayda var, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun “Hepiniz, Kemalizm’in tornasından geçtiniz!” tesbiti ve ikazıyla, kendimizi ve evlatlarımızın ruhunu bu pislikten kurtarmamız gerek.

Kendimizi temize çıkaramayız. Bu işte o çocuklar en masumu.

Disipline sevk edildi

MEB, Antalya'da Kur'an'ın tekmelendiği okulla alakalı soruşturma başlattı ve olayı gerçekleştiren 4 öğrenci disipline sevk edildi.

Haber: Emrullah Arslan