Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını gerekçe gösterip eğitim-öğretim yerine gösteri ve eylemlerle vakit harcayan hocalardan bazıları işleri baskın ve gaspa çevirdi.

Dört akademisyen, üniversitenin bilgi işlem merkezini illegal biçimde basıp bazı evrakları gasp etti.

Üniversite yönetimi, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma binasının açılışı için Kandilli Kampüsü’ndeydi.

Bilgi İşlem Daire Başkanı’nın da açılış töreninde olmasını fırsat bilen kurul üyeleri Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve Prof. Dr. Emre Otay üniversitenin ana kampüsünde bulunan bilgi işlem merkezine baskın düzenledi.

Buradaki personeli toplayıp üstü kapalı tehdit eden 4 akademisyen, yetkileri olmadığı halde bazı evrakları gasp etti. Olay duyulunca üniversite yönetimi hemen tahkikat başlattı ve 4 akademisyenin komisyondaki görevine son verdi. Yönetim, akademisyenler hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunacak.

Casus devşirme yuvası kapatılsın

Ermenilerle, mübadele edilen Rumlarla, Kürtlerle, Alevilerle alakalı durmadan çalışma faaliyetlerinin yapıldığı, bölge bölge, köy köy Alevileri, Kürtlerin kaşımaya çalışıldığı, casusluk, PKK ve lgbt faaliyetlerinin yapıldığı devşirme yuvası acilen kapatılmalı.