Isparta’da okul çıkışı cadde üzerinde kavga eden 2 genç kız, görenleri yine şaşırtmadı. Kavgayı ayırmak yerine izlemeyi tercih eden arkadaşları kavgayı cep telefonu kamerasına kaydederek, “Ben olsam kafasını bisiklet zincirine sokardım, ayırıyormuş gibi yapın ayırmayın” dedi.

Resmî ideolojinin eğitimiyle yetişen nesillerden ortaya çıkan toplumun hali pür melalini görmek için bu kavga yeter de artar.

Okullarda normal hale gelen bu tür hareketler, genç nesli nasıl yetiştirdiğini de gösteriyor.

Sırtını Batılı değerlere dayamış eğitim sistemimiz

Adında “milli” yazan ama adının vasfını haiz olmayan bir bakanlık ne milli hançeremizden ne milli kültürümüzden ne de tarihi ve fikrî değerlerimizden faydalanıyor. Sırtını Batı’ya ve Batılı değerlere dayamış olan eğitim sisteminden Müslüman bir toplum çıkmadığı ve çıkmayacağı aşikâr.

Müslümanlar olarak biliyoruz ki, Kemalist ideoloji, bu topraklardaki Müslümanların ruh köklerine küfür anlayışını zerk etmiş ve bunun neticesi olarak da İslam’dan ve İslami bir düşünme biçiminden koparmıştır. İnsanın terbiyesi ilk aileden sonra eğitim kurumlarından başladığına göre, ahlaki manada yozlaştıran, kendi dinine, değerlerine, tarihine düşman insanlar üretmiştir. Yine biliyoruz ki, Kemalist ideolojinin müesseseleri, idrakleri iğdiş etmiş, insanı şahsiyetsizleştirmiş, yiyip içmek, gezmek eğlenmek üzere bireyler yetiştirmiş, İslam’ın bize yüklediği misyondan uzak ne yaptığını ve nereye gittiğini bilmeyen bir toplum peyda etmiştir.

Eğitimde problem defter kitap mı?

Geçtiğimiz haftalarda de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda yaptığı konuşmada “Okullarımızın halini biliyorsunuz, burada benim emsalim kardeşlerim veya benden 10-15 yaş küçük olan kardeşlerim bilirler. Okullarımızın hali neydi? Kitabımız yoktu. Teksir kağıtlarıyla okuyorduk. Kırtasiyeci dükkanından kitap alamazdık. O günleri yaşadık. Geldik dedik ki, 'Biz sıralarınızın üzerine kitaplarımızı koyacağız ve yavrularımız ücretsiz olarak okullarını okuyacaklar.'” dedi.

Sormak lazımdır; böyle problemli bir eğitim sistemindeki okullara sırf defter kitap bedava, okullar çok güzel diye çocuklarımızı kayıtsız şartsız öğretmenlerin eline teslim etmek zihnî faciadan başka ne olabilir? Daha ilginçtir ki, eğitimde ne kadar yükseliyorsak, bilgi, kültür ve ahlak olarak o kadar geriye gidiyoruz.

Memleketi bedava dağıtılan kitap ve defterler mi kurtaracak yoksa milletimizi millet yapan kendisine has din, kültür, ahlâk, tarih ve en başta da hepsini toparlayıcı, berraklaştırıcı yeni bir dünya görüşü mü? Ve bu dünya görüşü neticesinde doğacak olan yeni bir eğitim sistemi mi? Nitekim bugün müfredatı da değiştirseniz hiçbir şey değişmeyecek. Bu saatten sonra değişmesi gereken Kemalist rejimdir.

Haber-yorum: M. Taha İnci