İsmail Çağlar isimli vatandaş, sosyal medya hesabından Ferah Mahallesi Merkez Camii’nde çocuklara 365 gün kesintisiz eğitim verildiğini anlattı.

Ferah Mahallesi Merkez Camii’nin imamı Yusuf Belge, çocuklara her gün din eğitimi veriyor. Her gün cami minik hafızlarla dolup taşıyor.

Derslerde harf talimi ve hafızlık eğitimi veren Yusuf hoca, genç hafızların barınma, iaşe, eğitim gibi her türlü ihtiyacıyla da ilgileniyor.

İşte Çağlar’ın paylaşımı:

“Gelin size güzel bir şeyden bahsedeyim. Görüntü Ferah Mahallesi Merkez Camii’nden. Çocuklar yaz kursundalar. Memleketteki her camide yaz kursları var malum. Ama bu cami biraz farklı çünkü kurs Ramazan, bayram, tatil gibi istisnalar dışında 365 gün kesintisiz devam ediyor.

Kışın akşam namazından sonra haftanın 7 günü en az 50 tane yavru camiye geliyor. Ders akşam namazından sonra halaka halinde yapılan harf talimi başlıyor. Yetişkin hafızlar dahil herkes istisnasız harf talimine katılıyor.

Harf talimi kısmı mühim çünkü “olduğu kadar” anlayışını hocamız kabul etmiyor. Yaşı kaç olursa olsun Kuran’a geçen öğrenci he,ha,hı’yı bilecek, ayn çatlatacak. Acele yok gerekirse haftada bir ders geçsin ama tam geçsin. Nicelik ve nitelik bir arada.

Harf taliminden sonra yavrular 5-6 kişilik gruplar halinde hocalarının önünde diz çöküp teker teker ders okuyorlar. Hocalar ise genelde 20’li yaşlarının başında olan genç hafızlar. Her akşam caminin hocasıyla birlikte 8-10 hafız oluyor.

Tabii ki imam efendiden yani Yusuf Belge hocamızdan bahsetmek gerekiyor. İzin günü dahil her gün camide. Tüm sistemi organize ediyor. Genç hafızlar ya hocanın bizzat talebesi ya da hıfzını başka yerde tamamlayıp hocanın ekibine dahil olmuşlar.

Her türlü ihtiyaçları karşılanıyor

Hoca yavrulara hocalık yapan bu genç hafızların her türlü ihtiyacı ile ilgileniyor. Barınma, iaşe, eğitim, vb. Ve hafızlarla birlikte camiye gelen onlarca talebeyi eğitiyor. Dersten sonra öğrencilere verilen çikolatalar, Kuran-ı Kerim’e geçene, elemtereden aşağısını ezberleyene,

Yasin-i Şerif’i okuyana verilen 100-150-200 TL’leri hep hoca organize ediyor. Hemen her akşam bir yavru ödül alıyor, yani kolay bir iş değil. Yaz kursunda her sabah poğaça, börek, kahvaltı, dondurmalar, dönerler, yüzmeler…

Kavga eden ve küfreden yavrular bir daha kursa kabul edilmiyor. Herhalde hocanın bu kuralı sık sık tekrarladığını ama cezayı uygulamasına gerek kalmadığını söylememe gerek yok.