Antalya’nın Serik ilçesinde, sınavdan sonra boş kalan bir sınıfta aşağılık lise öğrencileri Kur’an-ı Kerim’e saygısızca hareketlerde bulunmuş ve tekme atmışlardı.

Hadiseye yönelik tepkiler büyürken Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, olaya karışan 3 öğrenciye örgün eğitim dışına çıkarılma cezasının verildiğini belirtti.

Miran, olaya yönelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde sık sık rastladığımız, dikkat çekmek, gündeme gelmek, sosyal medya hesaplarının daha fazla tıklanması amacıyla başvurulan yollar, paylaşılan görüntüler, bazısı ölümle biten çekimler, üzerinde daha fazla durulması, dur denilmesi gereken bir noktaya varmıştır.

“Sosyal medya mecralarıyla ilgili adım atılmasının zamanı gelmiştir”

Sıklıkla yaşanan ve toplumun değerlerini zedeleyen, insanların hassasiyetlerine, sinir uçlarına dokunan yaklaşımların, açık edilen nahoş görüntülerin önüne geçilmesinin; sosyal medya mecralarıyla ilgili olarak ciddi bir şekilde adım atılmasının zamanı gelmiş hatta geçmiştir.”

Örgün Eğitim Dışına Çıkarma nedir

"Örgün Eğitim Dışına Çıkarma", öğrencinin devam zorunluluğu olan okullara kayıt yaptıramayacak şekilde okuldan tasdikname ile uzaklaştırılması demek.