Türkiye’de son dönemin en moda işlerinden biri bu memleketle hiçbir bağı kalmamış olanların yurt dışına kaçmak için fırsat kollaması. Kimisi bunu yaparken, gitmek istediğini söyleyenlerin ekserisi böyle bir cesarete sahip olmayacak kadar şahsiyetsiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, içteki düşman haline gelen bu yabancılaşmış tiplerin memleketten gitmesinde zarar değil kar var.

Buna mukabil MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal imzalı yazıda, Erasmus programı ile yurt dışına giden öğrencilerin, bulundukları ülkede iltica ettiklerine dikkat çekilerek, iltica etme riski olan öğretmen ve öğrencilerin AB programlarına seçilmemesi talimatı verildi.

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı AB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve Ulusal Ajans, “Erasmus Programı ve Staj Programları” konulu resmi bir yazıyla, proje gruplarını terk eden öğrenci ve öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyardı. MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal bu uyarılar üzerine, 81 il milli eğitim müdürüne ve bakanlık merkez teşkilatına resmi yazı gönderdi.