Milli Eğitim Bakanlığı 20-24 Haziran arasında yapacağı öğretmen seminerinde öğretmenleri fabrika ayarlarına döndürecek hoca olarak deist Sinan Canan’ı seçti…

Deist hocayı seminere getiren MEB'in zihnindeki fabrika ayarları belli ki Cumhuriyetin ilk yıllarındaki katı Kemalist, dinsiz kafaya mutabık öğretmenler.

Sinan Canan'ın gençlere saçtığı ateizim ve deizm zehrini görmezden gelerek öğretmen eğitim programına koyan Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural için bir şey yapılmayacak mı?

Gençleri deizm bataklığına çekenlerden rahatsızlık duymayanlar büyük bir felakete imza attıklarının farkında değiller mi?

76 milyon Büyük Doğu'yu kuracağız derlerken bunu mu kastediyorsunuz?

Kemalist vesayetten bir türlü çıkamadığınız, gençleri bu sisteme kurban ettiğiniz gibi bir de üstüne gençleri dinden çıkaran bu sistemi besliyorsunuz.

Bir türlü İslami bir müfredat da hazırlayamayan MEB, haddini aştıkça açıyor. 

MEB tarafından 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında ÖBA üzerinde yapılacak olan seminer konuları açıklandı. 

Açıklanan 12 Konu başlığı hizmet içi eğitim faaliyetlerinden ÖBA platformu üzerinden öğretmenlerimizin uzaktan eğitimle en az bir eğitimi tamamlamaları halinde mesleki çalışmalarını tamamlamış sayılacakları ifade edildi.

Ayrıca okul yöneticilerinin de isteğe bağlı olarak bu eğitimlere katılabilecekleri belirtildi.

MEB tarafından açılanan Öğretmen Seminer konuları ve bu semineri verecek hocalara göz attığımızda Öğretmenin Fabrika Ayarları Semineri'nin Prof. Dr. Sinan Canan tarafından verileceği görüldü.

İşte o rezalet seminer programı:


Öğretmenlerimizi fabrika ayarlarına döndürecek semineri verecek olan Prof. Dr. Sinan Canan geçtiğimiz günlerde Ateizm Derneği TV Youtube kanalında yayınlanan ALLAH VAR MI isimli programda söylediği ipe sapa gelmez sözlerle Türkiye gündemine oturmuştu.

Ateizm Derneği Tv kanalında programın giriş introsunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır konuşmasında “Bunlar ateist” sözleri seçilerek intro yapıldığı ve dalga konusu yapıldığını YouTube videosunu izlediğinizde göreceksiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri eğitsin , öğretmenlerimizi fabrika ayarlarına döndürsün diye seçtiği deist Sinan Canan ne demiş şimdi buna göz atalım.

1) "Kuran'ın hiçbir yerinden Allah'a İnanmamanın deist olmanın efendim cezası yoktur hatta Şirk Koşmanın cezasından da söz edilmez.”

2) “Ben Kuran'ın bütün gerçekleri içeren bir kitap olduğunu zannetmiyorum.”

3) Katılımcı Rıdvan Aydemir'in, Tanrı sadece bizi inanmadığı için veya bir şeyi doğru yapmadığımız için cezalandırması hatta ebedi olarak cezalandırması mantıksız ve canice bir şeydir demesi üzerine Prof.Dr.Sinan Canan, “Doğru söylüyorsun valla” diye onaylaması.

4) ”Kuran'da ben biraz önce söyledim inanmayana  ceza yoktur diye aynı şeyi tekrar ettim kafir inanmayan demek değildir." 


5) ”Ben Sunni İslamın Yorumunu benimsemiyorum size de tavsiye de  etmiyorum, işlevsel değil çünkü”

6) Prof.Dr.Sinan Canan, Striptiz lezzetim değil ama yapana da saygım var açıklamaları gündeme oturmuştu. 

Şimdi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve bu semineri hazırlayan Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural’a aşağıdaki soruları cevaplaması için soralım…

20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında ÖBA üzerinde yapılacak olan Öğretmenlerin Yaz Semineri programında bu açıklamaları yapan ve kamuoyunca açıklamaları tepki ile karşılanan Prof. Dr. Sinan Canan olarak kim tavsiye etmiş, kim seçerek programa koymuştur?

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü  bu konu başlıkları ve katılımcıları belirlenirken hocalarla ilgili bir araştırma yapmış mıdır?

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü 1 milyona yakın öğretmene seminer verecek bir hocayı neden araştırma gereği duymaz ?

Mahmut Özer’in bu hocanın konuşmacı olacağından haberi var mıydı ?

MEB'in bu hocanın fikirlerinden haberi yoksa kamu yararı gereği yaptığımız bu haberden sonra  Seminer Programından Prof.Dr.Sinan Canan çıkartılacak mı?