Bingöl'de velilerin isteği üzerine öğrencilerle bir oylama yapıldı. Oylama neticesine göre okuldaki bazı sınıflarda karma eğitim iptal edildi; sınıflar kız-erkek olarak ayrıldı.

Geçtiğimiz öğretim döneminde kız öğrenciler ile erkek öğrenciler derslerini ayrı ayrı sınıflarda aldı.

Lâik Eğitim Sen Bingöl Şubesi harekete geçti. Sendika temsilcileri, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü uygulamanın sonlandırılmasını talep etti.

Okul yönetimi, bir oylama yapıldığını ve karma eğitimin oylamadan çıkan sonuç kapsamında sonlandırıldığını açıklayarak savunma yaptı. Eğitim Sen Bingöl Şubesi, “Karma eğitim esastır” diyerek bir basın açıklaması düzenledi.

Okulun, lâikleri kudurtan uygulamaya 21 Aralık itibarıyla son verdiği belirtildi. Okulun müdürü Y.A hakkında da soruşturma başlatıldığı söyleniyor.

CB Sözcüsü İbrahim Kalın dün Taliban’ın kız öğrencilerin bir süreliğine üniversite eğitimine ara vermesi kararını eleştirerek “İslam’ın ruhuna aykırı” demişti. Veliler razı, öğrenciler de bundan şikâyetçi değilken dayatılan “karma eğitim” putu Kalın’ın İslam anlayışına uygun olacak ki, anıt sevicilerin baskısıyla MEB tarafından bu karar verildi.