Açık Toplum Vakfı tarafından fonlanan, Ermenilerle, mübadele edilen Rumlarla, Kürtlerle, Alevilerle alakalı birçok alanda araştırmalar yapıp Türkiye’nin aleyhine kullanan, sosyal bilimlerdeki öğrencileri Soros adına yetiştiren, devşirdikleri öğrencileri hocaları vasıtasıyla tesbit edip Soros’un diğer ülkelerdeki okullarına çeşitli yollarla gönderen, LGBT’yi her fırsatta destekleyen, akademisyenlere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine çalışmaları gereken konular hakkında direktifler veren, adeta casus üreten Boğaziçi Üniversitesi’nde bir kız öğrencinin taşıdığı “Boğaziçili kelepçeyi yatakta sever” yazılı döviz, sosyal medyada gündem oldu.

Öğrencileri dine, kültüre, tarihe düşman olarak yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi, ahlaksız eylemleriyle de dikkat çekiyor. Eğitimden başka her şeyi yapan bu “okul”un kapanması ise açık olmasından daha faydalı görünüyor.

Neyi protesto ettiklerini bilmiyorlar

Boğaziçili öğrenciler, akademisyenlerle birlikte rektörlük binasına sırtlarını döndükleri bir eylem yapmışlardı. Fakat niçin eylem yaptıklarının onlar da şuurunda değiller.

Üniversiteler ne işe yarar?

Üniversiteler, bir memleketin kültür merkezi, memleketi ideal bir topluma sevk edecek bir yapılanma, milli şuuru hareketlendirici, manevi duyguları besleyici ve o devletin dini üzere şekillenip şekillendirmesi, idare mekanizması ve inşa ve ihya edici bir müessese olması gerekirken; tüm bunların tersine idealsiz, dilsiz, dinsiz, hain, casus, ahlaksız, cahil birer insanlara çeviriyorsa, o üniversitelerle birlikte eğitimin sorgulanması ve acilen yenilenmesi gerekmektedir.