Peygamber Efendimiz’e hakaret eden alçak Uğur Kutay savunması verirken, YTÜ’de bir tarafta Peygamberimize hakaret eden alçağı destekleyen İslam düşmanı öğrenciler Müslümanlara hakaret etmeye devam etti, diğer tarafta ise Müslüman öğrenciler tepkilerini orada bulunarak gösterdi. Güvenlik gerekçesiyle de İslam düşmanı öğrencilerin fakülteden dışarı çıkmasına izin verilmedi.

Ardından İslam düşmanı öğrenciler fakülte binası önünde bir basın açıklaması yaparak, hocaları Uğur Kutay'ın yalnız olmadığını belirtti. Hakaret etmeyi, Müslümanları aşağılamayı ifade özgürlüğü sanan İslam düşmanı öğrenciler yaptıkları açıklamada akademide ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

“Can güvenliğimiz yok” diyen İslam düşmanı öğrenciler, Peygamberimize hakaret edenlere karşı yapılan tavrı linç kampanyası ve gündemi değiştirmekolarak gördü.

Müslüman öğrenciler ise Uğur Kutay’ın ceza alması gerektiğini ve görevden alınması gerektiğini söyledi.

Müslüman öğrencilerin açıklaması:

“Yıldız Teknik Üniversitesi’nin manevi hassasiyetlere sahip öğrencileri olarak bu hadiseyle alakalı üzüntümüzü belirtmek istiyoruz. Hadisenin gerçekleştiği ilk günden itibaren hem hocalar hem öğrenciler olarak her türlü hukuki kanaldan mücadelemizi sürdürürdük. Ayrıca hiçbir şekilde bizlere çizilen meşru çizginin dışına çıkmamamıza rağmen sosyal medya üzerinden yapılan çarpıtmaları da hayretle izledik. Öğrenciler olarak okul yönetiminden beklentimiz bu tur hadiselerin bir daha yaşanmaması adına en üst perdeden cezaların verilmesi, Mevzu bahis şahsın görevden alınmasıdır. Son olarak bundan sonraki surecin takipçisi olacağımızı buradan duyurmak istiyoruz.”