Mahmud Efendi Hazretleri’nin cenazesi, Beykoz Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evinin önünde helallik alınmasının ardından, büyük bir konvoy eşliğinde Fatih Camii'ne götürüldü.

Fatih Camisi'nin bulunduğu Fevzipaşa Caddesi trafiğe kapatılırken camiye bağlanan tüm ara sokaklar, polis ekipleri tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Fatih, Efendi Hazretleri’ni seven Müslümanlar tarafından doldu taştı. Yurtdışından, şehir dışından ve içinden Müslümanlar her yeri doldurdu! Müslüman cemaat, dün geceden ve özellikle sabah namazından itibaren cami avlusuna akın etti.

Erdoğan ve Ali Erbaş katıldı

Efendi Hazretleri’nin cenaze namazına başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş olmak üzere birçok devlet yetkilisi katıldı.

Ali Erbaş: Şu anda cenaze namazını kılmış olduğumuz muhterem Mahmud Efendi Hocamızı dar-ı bekâya uğurluyoruz Mekânını cennet, makamını âli eyle Yarabbi! Allah yolundan giden bir zât idi. Bizi Allah yolundan gidenlerin peşinden ayırma Yarab.

Erdoğan: İlim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz!

Besmeleyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Sevgili kardeşlerim, bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hocaefendi Hazretleri’ni 1965-1966 yıllarında iken Fatih İmam Hatip’te öğrenci olduğum zamanlardan bilirdim, kendisini dinlerdik, müşerref olurduk. İsmailağa’ya, Yavuz Selim Camii’ne gider, sohbetlerinde bulunurdum. Bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş hocaefendi hazretlerinin şarktan, garba uzayan bir mücadelesi vardı. Farz ve sünnetten zerre kadar tavizi yoktu, biliyoruz. Son zamanlarında çok çile çekti. Bugün de Hakk’a uğurluyoruz, yaşı 93… Kendisini tanıdık, bildik ve imanıyla da Sevgili Habib’e komşu olacağına inanıyoruz. Rabbim, cümlemizi Sevgili Habibi ile komşu kılsın. Ruhu için el Fatiha!”

Allah sevenlerine, muhabbet besleyenlere sabır versin, Efendi Hazretleri’ni Peygamber Efendimize komşu eylesin…