Binlerce gayri müslimin İslam'la şereflenmesine vesile olan, Japonya'da İslam merkezi kurarak çok sayıda japon vatandaşın müslüman olmasına vesile olduktan sonra 15 yıl önce Türkiye'ye dönen ve çalışmalarına Türkiye'de devam eden Nimetullah Hoca tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında vefat etti. 

Nimetullah Hocanın bugün kılınacak cenaze namazının akabinde Eyüp Sultan kabristanlığına defnedilmesi bekleniyor.

Nimetullah Hoca kimdir?

Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hoca, 1931’de Amasya’nın Taşova ilçesinde dünyaya gelmiştir. Daha küçük yaşlarda babası ile birlikte alimlerin ve ariflerin sohbetlerine katılmış, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Zahid Kotku Hazretleri gibi dönemin büyük Allah dostlarının hizmetinde bulunmuştur.

Sultan II. Abdülhamid dönemini görmüş birçok alimden ders alan Nimetullah Hoca, İslam’ı tebliğ etmek için 50’den fazla ülkeyi ziyaret etmiştir. Nimetullah Hoca yaklaşık 20 yıl Japonya’da bulunmuş ve kuzeyden güneye ülkenin birçok noktasına giderek buralarda mescitler açmış, onları birer İslam medresesi haline getirmiştir.

Nimetullah Hoca yaklaşık 20 yıl Japonya’da bulunmuş ve ülkenin en kuzeyinden en güneyine kadar birçok noktasına giderek buralarda mescitler açmış, ve bu mescitleri birer İslam medresesi haline getirmiştir. Japonya’da binlerce Japon vatandaşın İslam’la müşerref olmasına vesile olmuştur. Nimetullah Hoca neredeyse her gün, İslam’ı anlatan küçük davet kartlarını Japonlar’a hediye eder, diğer Müslümanları ve Japonya İslam Merkezi’ndeki kardeşleri de aynı şekilde bunu yapmaya teşvik ederdi. Tebliğ faaliyetleri ile geçirdiği gündüzlerin gecelerinde ise Tokyo’daki diğer camileri gezer, yol masrafını cebinden karşılayarak birçok şahsı Tokyo Merkez Camii’ne sabah namazına getirirdi. Japonya İslam Merkezi ona bir kuruş dahi ödeyemediği halde kendi imkânlarıyla tüm bu hizmetleri gerçekleştirmiştir.