Enflasyon hesabı nedeniyle tepki çeken AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözlerini düzeltmek için TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, EYT'lilere (emeklilikte yaşa takılanlar) ilişkin de açıklama yaptı.

Sorunların çözümü için daha önce 5 adımlı bir programdan bahsettiğini belirten Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu'nun kendilerini ziyaret ettiğini söyleyerek, şu açıklamayı yaptı:

Kendi taleplerini sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Bu konuyla ilgili ayrıntılı görüşme yaptık. Daha önce 5 adım atmak suretiyle bir süreç yönetimden bahsetmiştim. 'Asgari ücretle işe başlayacağız ardından memur ve emeklilerin durumunu ele alacağız' dedik. Bunları hayata geçirdik.

3600 Ek Gösterge Çözülecek

3600 ek göstergeyle ilgili görüşmeler başladı. Bu süreç yönetimi kendi sıralaması içerisinde devam ediyor. Çalışma Bakanlığı çalışmaları yürütmektedir. İnşallah 2022 yılı içerisinde nasıl bir sonuç oluşturduğunu göreceğiz.

Belediyelerde çalışan bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu karara bağlandıktan sonra EYT'li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırmak, platform yetkililerle görüşmek suretiyle kamuoyuna ne yapacağımızı net bir şekilde ifade edeceğimizi paylaşmış olduk."