Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Ankara-Sivas arasında 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek." dedi.

Karismailoğlu'nun açıklamasından kesitler:

"2009 yılında ilk defa Ankara-Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliğine Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattımızın da ilave edilmesi ile Ankara merkezli yüksek hızlı demir yolu ağımızın yüksek bir parçası tamamlanmış olacak. Şu anda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı çerçevesindeki Elmadağ ilçemiz ile Yahşihan ilçeleri arasında bulunan Hisar-Bedesten köyleri arasındaki T15 tünelindeki çalışmaları inceledik. T-15 tünelimiz Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattının önemli bir bölümünü teşkil etmekte. Hızlı tren hattımız saatte 250 kilometre hıza uygun hat özelliğine sahip. Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Ankara-Sivas arasında 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattımız aynı zamanda Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı Hızlı Demir Yolu Koridorunun da önemli bir parçası olacak.

Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Projesi ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi de yüksek hızlı tren konforu ile tanıştırıyoruz. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizde yaşayan yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımız da artık hızlı tren ile seyahat etme imkanına kavuşacak.

Hattımızda Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağ Madeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunmakta. Proje genelinde çok önemli mesafeleri geride bıraktık. Toplam 155 milyon metreküp kazı ve dolgunun yapıldığı projede ilklerin de yaşandığı önemli sanat yapıları inşa ettik. Çok zorlu bir coğrafya üzerinde toplam uzunluğu 66 kilometre olan 49 adet tünel ve 27 kilometre olan 49 viyadük inşa ettik. 5 bin 125 metre ile projenin en uzun tünelini Akdağ Madeni bölgesinde, 2 bin 220 metre en uzun demir yolu viyadüğünü ise Çelikli'de inşa ettik. 90 metre ile Türkiye'nin en uzun açıklığına sahip demir yolu viyadüğü ile yine 90 metre yükseklikle Türkiye'nin en yüksek demir yolu viyadüğünü de Elmadağ'da inşa ettik. Hızlı tren hattımızda ilk defa yerli ray kullanarak toplam bin 630 kilometre ray serimi yaptık. 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk valsız yol uygulaması gerçekleştirdik. Yine proje çerçevesinde Sivas'ta yerli ve milli buz önleme tesisi yaptık."

HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDEN TOPLUMA ÇÖZÜM NEREDE?

Şartların tarihî misyonunu üstlenmeye zorladığı Türkiye, yüz yıllık badireden bir türlü kurtulamadı, milletimizin inancından ve kültüründen tevarüs eden bir idare şekli inşa edilemediği gibi idare ruhu da kuşanılamadı.

Yetki ve görev dağılımının yeniden yapılması, bununla beraber her iş ehline verilerek tek kişinin omuzlarına binen yükün dağıtılması, bununla eş zamanlı olarak da fikrin iktidarını tesis edebilmek için ruhî bir imar sürecine geçilmesi koskocaman bir zaruret olarak meydan yerinde dururken, iktidar maddî imar odaklı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Fikir ve ahlakı olmayan Kemalist rejimin, eğitimden yargıya kadar bürokrasinin bütün kademelerinde çarklarını döndürmeyi sürdürdüğü, devletin tüm müesseselerinin müthiş bir başıboşlukla hareket ettiği, cemiyetin ahvalinin ise her geçen gün daha kötüye gittiği bu vaziyetten zerre kadar rahatsız olmayanlar, kendilerini bekleyen tehlikenin farkına vardıklarında çok geç olacaktır.