Bankalar cumartesi günü tam gün müşterilerine hizmet verecek. Bankalardan biri şimdiden bu uygulamaya başladı. Tüm bankacılık hizmetleri normal hafta arası gibi gerçekleşecek.

Kredi ve faiz sistemi ile kârlarını sürekli katlayan resmi tefecilere hafta içi de yetmiyor artık. Yatırım gibi hususları düşünmek yerine “ne kadar kredi ve faiz üretirim, paradan ne kadar para kazanırım” derdine düşen bankalar, Türkiye ekonomisinin şu anki durumunda bile servetlerine servet katmayı sürdürüyor. Yüksek faiz oranlarıyla soygun düzeni resmi olarak yürütülmeye devam ediyor.

Finans kapitalizmi üzerine kurulu olan bankalara, devlet tarafından mevduat garantisi verilerek destek çıkılıyor. Bir batak durumunda ise devlet vatandaştan aldığı vergilerle bankalardaki mevduat hesabını fonluyor. İşçi, memur, dar gelirliden dolaylı veya dolaysız alınan vergilerle bankalar süspanse ediliyor. Hatta üretici, sanayici ve ticaret erbabı da istemeden bu çarka hizmet ediyor. Arpaları az gelen bankaların belli ki iştihaları doymamış olacak ki, cumartesi günü de çalışarak daha fazla “hizmet” vermeyi amaçlıyorlar.