Binance, Hong Kong’daki kullanıcıların yeni vadeli işlem hesabı açmasının bundan sonra mümkün olamayacağını duyurdu.

Kripto para Borsası Binance, internet sitesinde yayımladığı bir açıklamada “Hong Kong’daki kullanıcılar için vadeli, opsiyon, marjin ürünleri ve kaldıraçlı tokenleri içeren türev enstrümanları uyumluluk kriterlerimiz doğrultusunda sınırlıyoruz” dedi.

Hong Kong, kripto para alım-satım işlemleriyle ilgili denetimlerini artırken tüm kripto para platformlarının yerel denetim kuruluşlarına kayıt olarak para aklama ve terörün finansmanıyla ilgili kurallara tabi olmalarını istedi.

İngiltere yasaklamıştı

İngiltere'deki Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'i yasakladığını duyurmuştu.

FCA aynı zamanda Binance internet sitesi ile ilgili bir uyarı yayımlayarak insanları kripto varlıklardan yüksek kazanç elde edebileceklerini öne süren reklamlara karşı dikkatli olmaya çağırmıştı.

İtalya’nın mali düzenleme kurumu CONSOB, Binance’ın ülkede yatırım hizmeti sunmak için yetkisi olmadığını açıkladı. “İnternet sitelerinin bir kısmı ingilizce olsa bile Binance grubuna ait şirketler İtalya’da yatırım hizmeti sağlama yetkisine sahip değil” diyen kurum, tasarruf sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.