El Salvador devlet başkanı Bitcoin’in resmi ödeme aracı olması için harekete geçti.

Bitcoin ilk kez resmi ödeme aracı olacak

Miami’de Bitcoin ve blok zinciri teknolojilerinin geleceğini masaya yatıran iki günlük konferans video konferans yöntemiyle bağlanan El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, ülkesinde Bitcoin’i resmi bir ödeme aracı ve rezerv parası olarak kullanmak amacıyla bir kanuni düzenlemeyi meclise gönderdiğini duyurdu.

El Salvador vatandaşların yoğun bir şekilde nakit para kullanması ile biliniyor. İnsanların yüzde 70’inin banka hesabı veya kredi kartı yok. Para transferleri kuryeler üzerinden yapılıyor ve uluslararası para transferleri de çok zahmetli oluyor.

Bukele yeni düzenleme ile birlikte ülkesinin dijital paraya daha fazla ilgi göstermesini ve haliyle finansal sistemlerin gelişmesini ümit ediyor. Bitcoin konusunda uzmanlardan oluşan bir ekip bu iş için görevlendirildi ve dijital cüzdan platformu Strike da altyapıyı hazırlamaktan sorumlu. Strike uygulaması hali hazırda ülkede en çok indirilen uygulama durumunda.

Bazı kaynaklar uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu bu ülkelerde kripto para ödemelerinin resmi olarak kabul edilmesine şüpheyle yaklaşıyor. Olumlu gelişme gibi görünse de kara para aklama iddialarını iyice ayyuka çıkarabilir.