Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’nın Antalya Fahri Konsolosluğu’nun açılış törenine katıldı. 

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Çavuşoğlu, "İkili ticaret hacmimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Özellikle de ekonomik ilişkilerimizi, iş birliğimizi karşılıklı çıkar ve yarar temelinde geliştirmek için çalışıyoruz." dedi. 

18.5 milyar dolarlık ticaret 

"Bu sene ihracatımız ve ithalatımız, yani İtalya'yla ikili dış ticaretimiz 2019 yılı seviyesini geçiyor." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, ekim ayı itibarıyla 19.1 milyar dolar olan 2019 yılı rakamını yakaladıklarını ve 18.5 milyar dolar ikili dış ticaret hacmine ulaştıklarını vurguladı. 

Türkiye ile İtalya arasında ticari 30 milyar dolar hedefine işaret eden Çavuşoğlu, "Dış ticaretimizde tam bir denge var. 9.3 milyar dolar ihracat yaptık. İtalya'dan da 9.2 milyar dolarlık ithalat yaptık. Yani her iki ülkenin de yararına, dengeli, sürdürülebilir. Ama bizim hedefimiz 30 milyar dolara ulaşmak. 

Bu potansiyelimizin farkındayız. Bu doğrultuda gerekli adımları atacağız ve hükümetler arası zirveler dahil tüm mekanizmaları kullanarak önümüzdeki süreçte 30 milyar dolar hedefine de inşallah ulaşacağız." ifadelerini kullandı.