Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Dünyanın her yerinde esnaf vardır. Ama ülkemizin esnafı başkadır.

Yaşanan her kargaşa döneminde sağ salim çıkabilmemizi kısa sürede toparlanıp ayağa kalkabilmemizi esnafımızın dirayetine borçluyuz. Bunun son örneğini 15 Temmuz'da gördük. Darbeci hainlere direnirken ölen vatandaşlarımızın bir kısmı esnaflarımızdı. Bizim esnafımız ölüm kusan silahlara meydan okudu. Sivil şehit ve gazilerimizden ilk sırayı da esnaflarımız alır.

Hayatının bir döneminde esnaflık yapmış kardeşiniz olarak biz de sizlerin içinden çıkarak buralara geldik. Ülkede işlerin nasıl gittiğini anlamak için önce esnaflara bakıyoruz. Orada şükür varsa tamam diyoruz.

Esnafımız bu duruşa sahip olduğu sürece ne bu ülkeye, ne bu millete hiç kimse diz çöktüremez. Demokrasi ve kalkınma alt yapısını nasıl esnafımızla tamamladıysak, Türkiye Yüzyılı'nı da esnafımızla inşa edeceğiz.

Rabbim hepinizden razı olsun. Dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen bir KOVİD-19 süreci yaşadık. Yetmedi, Rusya-Ukrayna savaşı ile bir de enerji krizi eklendi.  Avrupa'dan ABD'ye tüm Dünya son 60-70 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor. Türkiye hamdolsun güçlü altyapısı kendini pozitif olarak ayrıştırmayı başarmıştır. Tabi bu arada sıkıntılar da yaşadık. Çok büyük mücadele verdik. Esnaflarımızın ve çalışanlarımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık.

ESNAFA YENİ MÜJDE

Salgın döneminde esnafımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık. Esnafımıza 4.6 milyar lira ayırdık. Yatırımlardaki kredi limitini 1.5 milyon liraya yükselttik.

Dikkat ederseniz bunlar salgın dönemi ve sonrasına ilişkin çalışmalarımızdır. Son 20 yıldır esnafımıza verdiğimiz destekleri saymaya kalksak saatler, hatta günler sürer.

Esnafın Halkbank'tan kullandığı kredi limitini 5 binden 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Politika faizindeki düşüşe paralel olarak esnafın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50'ye kadar artırdık.

Esnafa verilen destek paketi limitini 150 milyar liraya çıkarıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı

Esnaflara tahsis edilen 100 milyar TL'lik kaynak için Halkbank kredi faizi %7,5'e indirildi

6'LI MASAYA TEPKİ

6 kaptan 1 gemiyi batırır. Tek kaptanla gemi gider. 2 şoförle arabaya kaza yaptırılır. Döndüler dolaştılar dünyada eşi benzeri olamayn bir sistem icat ettiler. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için ülkemizde her 2 kişiden birinin oyunu almak gerekiyor.

Kendi özgür iradesiyle karar alamayacak birini millet niye Cumhurbaşkanı seçsin ki? Bir tane davula altı tane tokmak birden inecek.