Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic Eylül ayı toplantısında yapılacak faiz artışının miktarı konusunda kararsız olduğunu, gelecek veriler doğrultusunda 75 baz puanlık faiz artışı da olabileceğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic Eylül ayı toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artışı konusunda henüz karar vermediğini söyledi.

Wall Street Journal’ın haberine göre Bostic “Toplantı öncesi kritik istihdam ve enflasyon verilerini göreceğiz. Daha güçlü veriler ve enflasyonda yavaşlama olmaması Fed’i 75 baz puanlık artışa yönlendirebilir” dedi.

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmayan Bostic enflasyonda zirvenin görüldüğünü söylemek için henüz erken olduğunu ve faiz artışı konusunda bu yıl daha gidilecek yol olduğunu belirtti.

Bostic ekonomik görünüme dair iyimser olduğunu ve faiz artışlarının büyümeye zarar vermeyeceğini öngördü. Bu yıl büyümenin yüzde 2, gelecek yıl yüzde 0,5 ile 1 aralığında olacağı tahminini yaptı.

Rusya kaynaklı jeopolitik riskleri yakından izlediğini kaydeden Bostic Çin’de yaşanan ekonomik sıkıntıların da radarında olduğunu kaydetti.