Zincir marketler ocak ayı boyunca birçok üründe fiyatları sabitlemişti. Şimdi hazır giyim sektörü de bu adıma başladı. Sektör temsilcileri benzer bir kampanya hazırlandığını duyurdu. Hazır giyim ihracatı son yıllarda arttı. Sektör ciddi anlamda rekor kırdı. Ama 2022 yılının sonuna doğru daralma görüldü.

Bu gerilemenin en büyük nedeni ise Rusya-Ukrayna savaşı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ise bir karar aldı. Etiketi sabitleyerek stok eriteceklerini duyurdu.

Marketlerden fiyat sabitleme!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 26 Aralık 2022'de Türkiye'de en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleri ile bir araya gelip, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatları ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Muş'un yaptığı fahiş fiyat toplantısının ardından zincir marketlerden fiyat sabitleme haberleri gelmeye devam ediyor.

Ilk adım Şok Marketler'den gelmişti

ŞOK Marketler Ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatlarını sabitleme kararı aldı. Bu karar kapsamında Undan makarnaya, bakliyattan yağa, meyve-sebzeden deterjana belirlenen 1000 üründe fiyatlar Ocak ayı sonuna kadar sabitleniyor.

Son olarak A101 ve BİM'den de fiyat sabitleme kararı geldi. A101 Ocak ayı sonuna kadar 2023 ürünün fiyatlarını sabitleyeceğini duyururken, BİM ise ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatının değişmeyeceğini açıkladı.

Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren perakende zinciri A101, Ocak ayı sonuna kadar 2023 üründe fiyatları sabitleyeceğini tüketicilere duyurdu. A101'in kampanya ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına, hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceği belirtildi.

Türkiye'nin en fazla mağazaya sahip perakende zincirlerinden A101, 2023 yılında devam ettireceği haftalık kampanyalarla da, uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak tüketicinin yanında olmaya devam edeceğini açıkladı.

Son üç aydır 250'den fazla üründe fiyat değişikliği yapmadığını hatırlatan BİM ise ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatının değişmeyeceğini açıkladı. BİM yaptığı açıklamada "Müşterilerin menfaati kısa vadeli yüksek kârdan daha önemlidir" dedi.