HSBC'nin üçüncü çeyrekte kârı yüzde 74 artışla beklentileri aşarak 5,4 milyar dolar oldu.

HSBC Holdings Plc, faizlerdeki olası artışların etkisi ile önümüzdeki aylar için yukarı yönlü bir görünüm açıkladı ve yakında beklenenden daha yüksek bir hisse geri alımı başlatacağını duyurdu.

Banka finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, düzeltilmiş vergi öncesi kârın üçüncü çeyrekte tahminleri aşarak 6 milyar dolar civarında gerçekleştiğini duyurdu. Gelirler üçüncü çeyrekte yaklaşık iki yıldır ilk kez hafifçe arttı ve beklenenden daha erken faiz artırımları olasılığı ileride daha da artışlara yol açabilir.

Banka CFO’su Ewen Stevenson, “Gelirler açısından bir dönüm noktasına yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Eğer faiz artışları olursa, bu durum performansımız için çok somut bir destekleyici olacak” dedi.

HSBC aynı zamanda beklenen kredi kayıplarını, büyük kısmı İngiltere’de koruma altına alınmış bankasında olmak üzere, 659 milyon dolar azalttı. Bu, pandeminin başlangıcından bu yana en büyük tutarı işaret ediyor ve analistlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Banka, yaptığı açıklamada, dördüncü çeyrekte küçük çaplı bir azalma daha olabileceğini duyurdu.

Bloomberg