Ekonomiyle alâkalı her konuşmasında “Faizi artırmayacağız, tersine düşürmeye devam edeceğiz!” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına muhalefet eden, kendisine öğretilen ekonominin dışına asla çıkamayıp “faiz artırmalıyız, faiz artırmalıyız” diye kendini paralayan “ekonomist”lerden bir “ekonomist” olan Özgür Demirtaş, Kriptolog Prof. Dr. Çetin Kaya Koç’u Twitter’dan tehdit etti.

Columbia Üniversitesi Profesörü ve Nobel ödüllü iktisatçı Joseph Stiglitz geçtiğimiz günlerde dünya genelinde merkez bankalarının faiz artırma kararlarını eleştirerek, “Faizleri artırmak arz tarafındaki problemleri çözmüyor. Hatta daha da kötüleştirebilir çünkü arz sıkıntılarına yönelik daha fazla yatırım yapılması gerekir. Faiz artırmanın daha fazla gıda ve enerji üretimine ve arz sorunlarını çözmeye nasıl bir katkısı olabilir? Katkısı olacağını düşünmüyorum. Faiz artışı sorunların temeline inmiyor, durumu kötüleştirme riski barındırıyor." demişti.

Çetin Kaya Koç da, Stiglitz’in bu görüşünü alıp sosyal medyada, “her şeyi ben biliyorum” edasıyla etrafa gülücükler saçarak “Faiz artırılmalı” diyen Prof. Dr. Demirtaş’ı ironik bir şekilde tenkid etti. Çetin Kaya Koç, “Dünya, Columbia profesörü Joseph Stiglitz'i değil Sabancı profesörü Özgür Demirtaş'ı izliyor! Stiglitz'in toplam Twitter takipçisi 392 bin; Prof. Rolex'in 4.3 milyon.” ifadelerini kullanarak Demirtaş’ın aslında bir balon olduğunu ima ederken halkın yanındaymış pozları kesen “ekonomist”i Prof. Rolex diye isimlendirdi.

“Sevgi pıtırcığı” profesör hedef gösterdi

Bu açıklamalar sonrası Demirtaş’ın trolleri, Çetin Kaya Koç’a saldırdı. Bazıları küfretti, bazıları da “Stiglitz’in teorik bilgisi sahayı etkilemez” gibi absürt yorumlar yaptı. Trollerin küfürlerine karşı açıklama yapan Çetin Kaya Koç, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Akabinde Demirtaş da bir “tivit” dizisi yayınlayarak Koç’u hedef gösterdi ve tehdit etti.

Demirtaş Twitter’dan şunları paylaştı (parantez içi ifadeler bize aittir):

“Kimdir Çetin Kaya Koç? Sanırım eskiden İstinye Üniversitesi Dekanı. Ben hiçbir zaman tanışmadım kendisi ile. Bana hakaret edince ayrıntılı okudum.

(Trollerine sesleniyor) Sakın Çetin beye kötü bir söz söylemeyin. Amacı kötü söz söyletmek zaten. Ama gelin ben size bu kişinin karakterini göstereyim. Benim dışımda seçilmiş İBB belediye başkanına hakaret etmiş.

(Demirtaş her zaman tutan bir numaraya başlıyor ve ahmak Kemalist avına çıkıyor) Atatürk’e EL diyerek aklınca Atatürk’ün Selanikli olmasına ve kendilerinden olmadığına vurgu yapıyor. Bu adam bir Dekan. Yetmiyor. Toplu olarak bir zümreye karşı nefret suçu işliyor. Laikliği savunan insanların hastalıklı olduğunu, Bir adaya kapatılmaları gerektiğini söylüyor. Bu adam ülkede Dekanlık yapmış.

(Milletin arasına nifak tohumu eken, bu milletin öz değerlerine söven CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “yalancı ve yavşak” diyen Çetin Kaya Koç’a saldırmaya devam ediyor) “Yetmiyor bazı siyasi parti üyelerine küfrediyor.”

(Ahmak avcılığında mahir “influencer” Demirtaş, kendisine akademisyenliğin ne demek olduğunu hatırlatan Koç’a ne diyeceğini bilemeyince zırvalamaya başlıyor) Kendisini savunma argümanı kendisinin çok akademik yayını ve atıfı olması. Bakın Çetin Bey açık açık yazayım. İsterseniz 100 tane arka arkaya Nobel alın. Kimseye hakaret edemezsiniz. Türkiye’de laikliği benimsemiş insanlara karşı NEFRET suçu işleyemezsiniz.

(Demirtaş, Koç’u ABD’ye gammazlamakla tehdit ediyor…) Belli ki ABD’de UC Barbara Üniversitesi ile ilişiğiniz devam ediyor. ABD’de ifade özgürlüğü vardır. Özgür’e Mehmet’e hakaretinizi kaldırırlar. Ama nefret suçu sizi yakar. İsterseniz 100 Nobel’iniz olsun. Belli ki oradaki pozisyonunuzu tam olarak bırakmamışsınız. Bir gün biri Üniversite rektörünüze belgeleriyle beraber yazdığınız NEFRET yazılarını iletir. İki taraftan maaş almak bazı okullarda yasaktır onlar araştırılır. Green kart ya da dahası pasaportunuz varsa IRS vergi kaçırmışmısınız ona bakar! Hakaret etmeyi bırakın.

(Influencer önce saygı bekliyor, sonra da saygısızlığın kitabını yazmaya devam ediyor.) Elbette bir siyasi görüşünüz olabilir onu saygı çerçevesinde savunursunuz. Ama ne bu ülkenin kurucu liderine, ne meslektaşlarınıza, ne de Bu ülkedeki herhangi bir insana bu şekilde hakaret edemezsiniz. Sevgili Arkadaşlar, bana hakaret etmesi üzerine akademisyen olduğunu öğrenince (önce trol sandım) çok şaşırdığım, biraz araştırınca bunları bulduğum Çetin Kaya Koç’u yazdım. Böyle bir insanın akademisyen olmasına çok üzüldüm. Yapmayın Çetin Bey işinize bakın!

Trollerin taciz ve küfürleri!

(Ve son olarak yine ben ülkeyi düşünüyorum pozları…) Son olarak Çetin Bey nezdinde benim kullandığım saati konuşan trollere son kez yazayım. Benim ABD’deki 1 aylık yarı maaşım alır saati ki diğer gelirlerimi saymıyorum bile. Lütfen bana saldırıp hedef şaşırtmayı bırakın. Hep beraber ülke nasıl daha iyi yere gelir onu konuşalım…”

Not: Demirtaş’ın bazı imla hataları tarafımızca düzenlenmiştir.

Demirtaş’ın açıklamaları üzerine Çetin Kaya Koç, “Profildeki bu linke tıklarsanız, özgeçmişimi ve içinde makale, kitap ve doktora öğrencilerimle ilgili tüm linkleri bulabilirsiniz. ‘Dekanmış, Amerika’ya gitmişmiş’ diye boş konuşan kült lideri Rolex'in her yazdığına inanmayın.” ifâdelerini kullandı.

Demirtaş’ın tivit dizisine bakmak isterseniz: