İsveç Merkez Bankası Başkanı Stefan Ingves Bitcoin (BTC) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan, lider kripto para biriminin değerinin önemli ölçüde çökebileceğini ifade etti ve Bitcoin’i pul koleksiyonculuğu ile karşılaştırdı.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre Stefan Ingves, Stockholm’de bir finansal etkinlikte yaptığı açıklamalarda Bitcoin ile ilgili “Özel para er ya da geç çöker. Elbette Bitcoin sayesinde zengin olabilirsiniz ancak bunu pul ticareti ile de yapmak mümkün” ifadelerini kullandı.

İsveç’ten gelen açıklamalar El Salvador’un Bitcoin’i resmi olarak kabul eden ilk ülke olmasının ardından geldi. Dün gelen başka bir haberde de Panama’nın da lider kripto para birimini yasal ödeme aracı olarak kabul etmesi gündeme gelmişti.

Kripto paralar hakkındaki olumsuz tutum devam ediyor

Birçok şirket ve önemli isim kripto paralar hakkında olumlu görüşler belirtse de halen çoğu merkez bankası kripto para birimlerine karşı şüpheli tutumunu sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta da Çin Merkez Bankası, yapılan bir açıklamada Bitcoin’in gerçek bir değeri olmadığını belirtmiş ve kripto para birimlerinin “spekülasyon” olduğunu ifade etmişti.