Katar, Türkiye’ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak sokacak. Bunun 2 milyar dolarlık kısmının yeni yılın ilk haftalarında gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Merkez Bankamızda rezerv yükselmeye başladı, şu anda birçok dost ülke gerekli desteklerini sağ olsun veriyorlar” demişti.

Bunun ardından Suudi Arabistan maliye bakanı, 8 Aralık’ta ülkesinin ‘birkaç gün içinde’ Merkez Bankası’na 5 milyar dolar daha yatıracağını söylemişti.

Katar da Türkiye’ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak sokmak için görüşmelerde son aşamaya geldiği belirtmişti.

Reuters’a bilgi veren ekonomi yönetiminden iki yetkili, anlaşma kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1 milyar doların geldiğini, 2 milyar doların da yılın ilk haftaları itibariyle geleceğini söyledi.

Yetkili şöyle konuştu: “Katar’dan sağlanacak 10 milyar dolar için uzlaşmaya zaten varılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda açılan eurobonda katkıları oldu ama planladıkları kadar katılım olamadı çünkü diğer ülke ve kurumlardan yüksek bir katılım oldu. Şimdi yılın ilk haftası yeniden bir eurobond planlanıyor ve oradan 2 milyar dolar civarı giriş öngörülüyor. Devamının da yıl içinde (2023) gelmesi planlanıyor.”