Koç ailesine ait olan Tüpraş 2022 yılının ikinci çeyreğinde 10 milyar 611 milyon TL net dönem kârı ile piyasa beklentisi olan 7 milyar TL’nin üzerinde rakam açıkladı. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1 milyar 699 milyon TL net dönem kârı elde etmişti. Böylece Tüpraş yılın ilk yarısını 11 milyar 507 milyon TL net kâr ile kapattı.

Tüpraş ilk 6 ayda yüzde 92 kapasite kullanımı yakaladı. Şirket, toplam 13,8 milyon ton ham petrol-yarı mamul ve 13,1 milyon ton satılabilir ürün üretirken, şirketin beyaz ürün (benzin, gazyağı vs.) verimi ise yüzde 80,8 oldu.

TÜM KRİZDEN KÂRLI ÇIKAN KOÇ’LAR!

Son yıllarda sık sık dillendirilen ve artık tüm dünyada hissedilen enerji krizinden etkilenmeyen sadece Koç ailesi ve benzerleri olmuş gibi gözüküyor.

Devletin ‘vergi indirimi ve feragati’ gibi söylemlerine rağmen Koç ailesinin on katlık bir kâr elde etmesi durumun vahametini ortaya koyuyor. Devletin elinde olan bir kurumun özelleştirilip bir de Koç ailesine verilmesi son dönemdeki gibi kritik zamanlarda devletin atıl kalmasını ve belli odakların ceplerini doldurmasını sağlamaktan başka bir şey yapmadı.