Ekonomik sorunların belirginlik kazandığı Türkiye'de alışverişlerde artık kotalı ürünlerle karşılaşmak olağan hale geldi. Birçok perakende satış marketinde "bir adet ile sınırlıdır" etiketleri görülürken yağ, şeker ve un gibi temel gıda malzemelerinin fiyatlarının aşırı yükseldiği görülüyor. Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde de gözlemlenen uygulamada, yağ raflarına asılmış duyuruda şu yazıyor: “Değerli müşterimiz, tüm yağ çeşitlerimiz 1 adet ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Enflasyon kaynaklı fiyatların arttığı atmosferde önlem almakta zorlanan iktidarın ekonomik sorunlar karşısında da oldukça sessiz tavırlar sergilediği dikkatlerden kaçmıyor. Sorunların çözümü için neler yapılması gerektiği, neden ekonomi politikalarında güvensizlik oluşturulduğunu açıklayamayan iktidarın ekonomi politikaları, eleştirilmeye devam ediyor. Ekonomik kriz atmosferinde erken seçim tartışmaları yürüten muhalefetin ise sorunlara dönük çözümden oldukça uzak olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir anket verisine göre de muhalefetin iktidarı halinde, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine dair inanç %37 seviyesinde görülürken, %55 oranında da sorunları çözemeyeceği düşünülüyor.