The Guardian'da yer alan habere göre, Patriotic Millionaires (Milliyetçi Milyonerler) isimli grup, ABD'de zenginlerin ödediği verginin artırıldığı ilerlemeci politikalara destek çıkıyor. Düzenledikleri protestoda milyonerler, ABD Başkanı Joe Biden'ın yılda 400 bin dolardan fazla kazanan şirket ve kişilerin vergilerinin artması planını destekledi.

Gösteri yapan zenginler, zengin kişilerin vergilendirilmesini istiyor ve Bezos'un bugüne kadar vergi ödemekten kaçındığını öne sürüyor.Üyeleri yılda 1 milyon dolardan fazla kazanan ya da 5 milyon dolar değerinde serveti olan kişiler, Vergi Günü sebebiyle Bezos'un evlerinin önündeki eylemlerde "Saçmalığı kes. Zenginleri vergilendirin" sloganları attı.

Grubun başkanı ve eski bir BlackRock yöneticisi olan Morris Pearl "Birkaç zengin insan ve çok fazla yoksul oluşan sistemi bitiriyoruz, işlemiyor. Böyle sürdürülebilir bir toplum olamaz" dedi.

Jeff Bezos, ABD'de şirketlerin vergi oranının artırılmasına destek çıksa da Amazon'un ödediği vergiler ortaya çıktığında tartışma konusu olmuştu. Vergilendirme ve Ekonomi Politikası Enstitüsü'nün bir araştırması Amazon'un 2020'de yüzde 9.4 oranında federal gelir vergisi ödediğini ortaya çıkarmıştı.

Biden, 1 milyon dolardan fazla kazananlar için sermaye kazançları üzerindeki vergi oranını yüzde 20'den yüzde 28'e çıkarmıştı.