2023 yılında seri üretime geçme hedefi ile yola çıkan Türkiye’nin yerli otomobil projesi TOGG pek çok yeniliğe de ev sahipliği yapacak. Bursa’nın Gemlik ilçesindeki tesislerin tanıtımında konuşan TOGG Ceo’su Gürcan Karakaş kripto para çıkaracaklarını dile getirdi.

Toggen coin nedir?

Otomobillerin güvenliği konusunda blok zinciri teknolojilerinden faydalanacaklarını dile getiren Karakaş, araçların aynı zamanda birer dijital cüzdan haline geleceğini de belirtti. Blok zincirindeki yönetim tokeni ise Toggen olacak.

Etherem ağında ETH, Tron ağında TRX, Binance ağında BNB aslında yönetim tokeni olarak geliştirilmiş ve sonrasında piyasada kendisine yer bulmuştu. Bugün sunduğu değere göre bu para birimleri yüzlerce kat arttı ve on milyarlarca dolarlık pazar değerine ulaştı.

Aslında yönetim tokenleri ağdaki değişikliklere karar verme, değişimleri oylama gibi konularda kullanılıyor ancak Toggen ne tür işlevler gösterecek şimdilik belli değil. Muhtemelen bir ön satış süreci ile TOGG projesine önemli yatırımlar sağlayacaktır. Sonrasında BTCTurk, Paribu gibi yerli borsalarda görmek sürpriz olmaz.