Dolar kuru 13,60 yakınında yukarı yönlü fiyatlanıyor. Dün günü 13,33 seviyesinde tamamlayan kur bugün en düşük 13,26 seviyesini, en yüksek 13,63 seviyesini gördü. Bu akşam açıklanacak FOMC tutanakları öncesi dolar küresel piyasalarda gerilerken gelişen ülke paralarının da çoğu karşısında düşüş yaşıyor. Bugün ruble ve TL diğer para birimlerinden negatif ayrışarak dolar karşısında düşüş yaşıyor. ABD Dolar Endeksi bugün 96,0 seviyesi altına inerek haftalık kazançlarını geri verdi.

Yılı 13,30 seviyesinde kapatan dolar kuru 2022'nin ilk haftasında %1'e yakın yükseliş yaşıyor, fakat oynaklık bu hafta son günlerin en düşüğünde. Gün içi işlem aralığının da düşük olmasında TL korumalı mevduata bağlı TCMB'nin saat 10.00-15.00 aralığında döviz alışı yapmasının da etkisi var.

Günün devamında FOMC tutanakları, haftanın devamında ise tarım dışı istihdam verisi takip edilecek. Fed'in Mart'ta son vereceği tahvil kısıtlamasının ardından faiz artışı için Mayıs sinyali vermesi beklenirken istihdamda ise artışın sürmesi bekleniyor.