Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipliğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla 21-22 Aralık'ta gerçekleşecek Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu, iki ülke iş dünyası temsilcilerini İstanbul'da bir araya getirecek.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında haziran ayında Ankara'da gerçekleşen görüşmeden çıkan 'yeni dönem' vurgusu sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan iş dünyaları arasında ticari iş birliğini artırma kararlılığı tüm hızıyla sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Suudi Arabistan yatırım ve maliye bakanları ile gerçekleştirdiği temaslar ve Ankara'daki Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Yuvarlak Masa Toplantıları'nın ardından Türk ve Suudi iş dünyası temsilcileri, İstanbul'da daha fazla ticaret için bir araya gelecek.

Nebati, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK/Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Fatih Gürsoy ve iki ülke iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu, ikili ticarette yeni iş birliği fırsatlarının ele alınacağı sunumlar, sektör bazlı paneller ve ikili iş görüşmelerine ev sahipliği yapacak.