Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı programında ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

 Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için 45 liradan 850 liraya çıkardık. Şehit yakını ve gazilerimize hayatın her alanında sahip çıkıyoruz. Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda çok önemli mesafe katettik. Sosyal yardım şemsiyemizi, elektrikten doğal gaza pek çok başlıktaki destekle gerçek ihtiyaç sahibi her aileyi kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Net asgari ücreti, hem çalışanı hem de işvereni koruyacak tedbirlerle 184 liradan 5 bin 500 liraya çıkarttık. 

1 TRİLYON DOLAR SINIRINA GELDİ

Ulaştırmada bölünmüş yol mesafemizi 6100 km'den 28 bin km'ye çıkardık. Fiber internet altyapımızı süratle yaygınlaştırarak, yakında hedeflerimize uygun seviyeye getireceğiz. Hazine ve Maliye'de milli gelirimizi 238 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik.

170 ÜLKEYE SAVUNMA SANAYİ İHRACI
Ticarette ihracatımızı 250 milyar doların üzerine çıkarırken 228 ülke ve bölgeye yaygınlaştırdık. Milletimizin bel kemiği olarak gördüğümüz esnaf ve sanatkarlarımızı tüm imkanlarla destekledik. Savunma sanayinde kendi ihtiyacımızı karşılamanın ötesinde İHA'lar, SİHA'lar başta olmak üzere 170 ülkeye savunma sanayi ürünleri ihraç edebilen bir ülke haline geldik.

YERLİ OTOMOBİL BANTTAN İNİYOR

Sanayi ve teknolojide kurduğumuz 152 organize sanayi bölgesi ve tekno parklarla milletimizin üretim gücünü arttırdık. Yarın yerli otomobilimiz Togg'un fabrikasında ilk aracı yarın 29 Ekim'de banttan indiriyoruz. Ülkemizi salgın ve savaşla sarsılan dünyanın yeni tedarik merkezi haline getirecek altyapıyı kurduk, şimdi de geliştiriyoruz. 

ERDOĞAN ENERJİDE YENİ MÜJDENİN İPUCU VERDİ

Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini sizlerle paylaşacağım. Bunlar durup dururken olmadı. Geçrek anlamda diplomasinin işletilmesiyle oldu.

KANAL İSTANBUL MESAJI

"Kanal İstanbul projesi, Türkiye Yüzyılı'mızdaki sözlerimizden biri olarak hedeflerimiz arasındaki yerini korumaktadır. İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtaracağız."