Yerli otomobil ya da Türkiye’nin Otomobili Togg için bugün fiyat konusunda bir bilgi daha geldi. Halen net rakam ise verilmiyor.

Yukarıda da dediğimiz gibi yerli otomobil Togg için net satış fiyatı daha 2023 çıkışına çok olduğu için henüz belli değil . Ancak bu konuda bazı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet’te yer alan habere göre Togg CEO’su Gürcan Karakaş bugün “ Fiyatlar içten yanmalı C segment SUV ile rekabetçi olacak ” dedi. Karakaş’ın bu konuda tam açıklaması şöyle oldu:

“Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023’te pazara girdiğimizde ülkemizde en fazla satılan C segment SUV’ların elektrikli araç olmayacağını düşündüğümüzden dolayı içten yanmalı araçlardan pazar payı almamız gerektiğini bilerek her şeyi planladık. Dolayısıyla ‘günümüzde eğer C segmentinde bir SUV’un rekabetçiliğiyle rekabet edebilir misiniz’ diye sorarsanız ‘evet, rekabet edebiliriz.”

Daha önce de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST’te aracın fiyatı konusunda şu açıklamayı yapmıştı: “Aracın fiyatı şu anda belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak.”

Bu açıklamadan işaretle lüks donanımlara sahip araç için 600 bin TL’lik bir fiyat beklentisi çok da yanlış olmayacak gibi görünüyor. Bazı uluslararası anlaşmalar nedeniyle spesifik olarak Togg için bir vergi avantajı gelmeyebilir. Ancak 2023 yılında tüm elektrikli otomobiller için bir teşvik indirimi ya da farklı bir avantaj sunulabilir. Bu açıdan aracın satış fiyatı 2023 yılında şimdi beklenenden daha az çıkabilir. Ancak rakam bazı değişkenlere bağlı olarak daha yüksek de olabilir.

Yerli otomobil Togg için kısa süre önce de logo değişti

Togg için hazırlanan yukarıda görebileceğiniz yeni logo, yapılan açıklamaya göre yabancı CGH firmasının ( Chermayeff & Geismar & Haviv ) imzasını taşıyor. Bu konuda AA’da yer alan açıklama şöyle : “Yerli ve global ajansların dahil olduğu bir sürecin ardından, bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada önemli markaların logolarını tasarlayan marka ajansı CGH’nin logo tasarımı en yüksek puanı alarak, Togg’un logosu olarak seçildi.”

Birçok kişi tarafından daha iyi olabileceği aktarılan yeni logo için seçilen motto ise tam olarak şuydu: “ Doğu ile Batı’nın buluşma, bugün ve geleceğin kesişme noktası. ”