Read to English

Sıra dışı bir adam olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kesinlikle doğru işler yapıyor. Türkiye NATO’ya bağlı bir ülke. Erdoğan, Ukrayna'nın Yahudi cumhurbaşkanına bazı yardımlarda bulunuyor ve aynı zamanda Moskova ile iyi ilişkileri var. Ukrayna ve Rusya, sorunu çözmek için İstanbul'da buluşuyor ve bu iyi bir gelişme. Bölgesel bir ateşkes bu önemli adam sayesinde sağlandı. Bence kendisi çağdaş Türkiye tarihinin en büyük adamıdır. Basit bir politikacıyken büyük Türkiye'nin cumhurbaşkanı olmayı başardı.

Tek eleştirim var. Aslında eleştiri de sayılmaz, Kürt gerilla liderinin özgür bırakılması bir kurtuluş teklifi, çünkü Türkiye’de çok sayıda Kürt var ve onların hakları tanınmalı… Türkiye'yi bölmek elbette bir hak değil; çünkü Türkiye asla bölünmez ama risk devam edecek. Gerilla liderinin özgür bir adam olarak Türkiye’de olması riskleri ortadan kaldıracaktır. Parlamentoya seçilmesi gerektiğini defalarca ifade ettim. O muhalefette de olabilir; sorun değil. İsyanı durdurmak için bu artık gereklilik, askerî mücadele artık bir işe yaramıyor. Kürt isyanları vatansever Müslüman rejime karşı değil, yozlaşmış rejime karşıydı. Üstelik Kürtlerin çoğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdi, Kürt bölgesinde en çok oyu o alıyor; bu bir gerçek.

Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz. Bence Erdoğan'ı ne olursa olsun öldürmeye çalışacaklar. Siyonistler ve Amerikalılardan, müttefikler ve patronlarından bahsediyorum. Erdoğan çok çok dikkatli olmalı. Çünkü böyle bir adam asla kabul edilemez; yaşananlar onlar için çok üzücü. Umarım Erdoğan’la Türkiye'de veya Venezuela'da bir kez görüşebilirim. Onunla daha önce hiç tanışmadım ve hakkında konuşacağımız çok şey var.

***

Ukrayna'nın kurtuluşu için mücadele devam edecek. Yahudileri öldüren suçluları nasıl açıklayabilirsiniz? Yahudiler Ukrayna'da Ukraynalılar tarafından yahut Almanlar tarafından öldürülmediler. Almanlar onları toplama kamplarına hapsetti, öldürmedi. Onların varlıklarını yok etmiyorlardı. Bandera tarafından birleştirilen banderistler bu işleri yapıyorlardı. Şimdi bu işi yapan insanların torunları Ukrayna'ya, o bölgeye geri döndüler ve karışıklığa neden oluyorlar.

Bunu nasıl açıklayabilir yahut kabul edebilirsiniz? Ukrayna Devlet Başkanı bir aktör, bir komedyen. Yahudi asıllı; babası ve annesi Kızıl Ordu için savaşıyordu. Hayatta kalabilmek için Rusya'ya gittiler, kaçtılar. Ama şimdi Banderistler Ukrayna Devlet Başkanı’yla, NATO onunla ve Ukrayna'yı işgal eden ülkeler onunla. Doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca Ukraynalının ölümünden sorumlular.

Emperyalist Amerikalıların Ukrayna'ya silah ve para vermesini nasıl açıklarsınız? ABD insanî bir ülke değil.

Almanya'da ise sağcı bir hükümet vardı ama seçimleri kaybettiler ve şimdi solcu bir hükümet var, sosyal demokrat bir başbakan var. İki partiyle ittifak yaptıkları için başbakan olmayı başardı. Bir azınlık hükümeti mevcut. Şimdi bu hükümet ülkeyi bir karışıklığa doğru sürüklüyor. Almanların, Ukrayna'ya sonsuz bir borcu vardı, şimdi Ukrayna'ya yardım ediyorlar, ama barışa hizmet etmiyorlar, Ruslara saldırıyorlar.

Rusya’nın kazanacağını düşünüyorum, onlar her zaman doğru taraftalar. Rusya dünyanın en büyük ülkesi ve devlet ülke içindeki tüm milletlerden saygı görüyor. Müslümanlar, Rusya'nın içinde asla rahatsız olmadı, Kızıl Ordu içinde Sovyetler Birliği'ni savunmak için savaşıyorlardı ve torunları hâlâ orada, Moskova'yı destekliyorlar.

***

Venezüella'nın çok önemli bir rolü olduğunu söylemekten gurur duyuyorum; çünkü ABD müdahalelerini reddettiler. ABD'den üst düzey bir heyet, küresel petrol fiyatını kırmak için Venezuela'dan petrol almaya geldi. Venezüella petrol satabilir, ancak belirli koşullar sağlanmalı. ABD ve Kanada'da yine Venezuelalı diplomatlar olacak ve yine Venezuela'nın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm mallarını geri verecekler. Bu sorunlar çözülmeli. Daha sonra, Venezüella'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla mülkü olmamalı. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti Venezuela petrolünü satın almak istiyorsa bunun normal şartlarda olması gerekiyor. Venezuela Amerika'dan petrol üretimi için yardım alabilir ama bu geçici olmalı. Venezuela petrol endüstrisini Amerikan dışı yardımlarla yapılandırmalı. Rusya ve İran Venezuela'ya yardım edebilir. Defalarca söyledim ama tekrarlamak istiyorum, çünkü söylemekten gurur duyuyorum; Venezuela'nın İsrail büyükelçiliğinin faaliyetlerini durduran, İsrail devletini tanımayan tek ülke olduğunu söylemekten gurur duyuyorum. Bütün ülkeler İsrail devletini tanıyor ve çoğu İsrail'in müttefiki; Arap liderlerin çoğu İsrail'in müttefiki… Bu bir utanç!

Filistin Yahudilerin, Hristiyanların ve Müslümanların kutsal toprakları. Filistin yeniden hürriyetine kavuşacak. Bunu görecek yaştayım. Siyonistler iktidardan düşecek.

Ne olacağını bilmiyoruz; ama görünen o ki, her şey en kötü hâle geldikten sonra yavaş yavaş düzelecek. Amerikan emperyalizmine ve siyonizme karşı Türkiye, Çin, Rusya, İran, Venezuela, Küba gibi bağımsız ülkeler olduğunu unutmamalıyız.

Allahü Ekber!

02.04.2022