FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi, Batı destekli Batıcıların bir buçuk asırdır bu topraklarda gerçekleştirdiği darbelerin devamıydı. Eğer başarılı olsalardı, katı Kemalizm’in İslam’ı Anadolu’dan silmeye çalıştığı gibi, İslam’ı değiştirmek suretiyle bu topraklardan silmeyi deneyeceklerdi. Fakat Müslüman Anadolu halkının feraseti buna izin vermedi. Millet gerekeni gerektiği yerde yaptı.

Müslüman millet sokağa çıkıp darbeyi savuştururken, Kemalistler de pencerelerden darbecilere alkış tutuyordu. O kanlı gecede FETÖ’cü askerler, tanklarla İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Bağdat Caddesi'nden geçiş yaparken Kemalist hainler tarafından alkışlanmıştı.

Darbe girişimi sırasında Kemalistlerin pencerelerden tankları selamlaması, bankalara koşması, marketlere saldırması, hain askerleri temize çıkarması ve daha sonra beraber hareket etmesi kardeşliklerine birer örnek oldu. Nitekim, 2016 yılında dergimizin kapağında “FETÖ'nün babası Kemalizm'dir” manşetiyle kimin kiminle el ele olduğunu da göstermiştik.

Kemalizm ve FETÖ arasında hiçbir farkın olmadığını, iki yapının da İslam’ı köklerinden koparmayı amaçladığını, ılımlı İslam anlayışıyla üç dinin birleştirilmeye çalışılıp değişik bir din ihdas edilmeye çalışıldığını müteaddid kere dile getirdik.

Unutmadığımız bu karelerin de hesabının sorulacağı günü beklediğimizi bir kere daha hatırlatalım.