İstanbul'u aldıklarından beri İstanbul'a zarar vermekle ün yapan CHP'li İBB, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan 112 çınar ağacını vahşice kesmiş, bahane olarak da 112 ağacın kanser olduğunu iddia etmişti. Ayrıca caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğinin belirtildiği bir pankart asmıştı.

Orman Müdürlüğü’nden izin alınmadı

Yazar Kemal Özer, vahşice kesilen ve kesilmeden kurtarılma ihtimali olan ağaçlar için “İBB'nin kestiği ağaçlardan sadece 3'ünde hastalık tespit edilmiş. Bunlar da tedavi edilebilir düzeyde rahatsızlık imiş. Ağaçların yarısı yangından mal kaçırır gibi gece kesilmiş. Üstelik kesim için Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin de alınmamış, bu yüzden ceza kesilmiş.” dedi.

Belediyelerin yeni numarası olduğuna dikkat çeken Özer, “Kesmek istediği ağaçlara kanser yaftası vuruluyor. Çevreci ayağına yatanlar ölü numarası yapıyor. Kanserli ise belgesini gösterin. Belge düzenlemek güç bir şey mi? Ona da çare üretirler. Vatandaş izinsiz ağaç kesse haklı olarak adliyelik olur. İBB'nin sorumluları hakkında da adli işlem yapılacak mı?” diye sordu.