Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarını yaptığı öne sürülen ve tutuklu yargılanan Ahmet Emre Olur, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye olmuştu. İstanbul Anadolu 16. Ağır. Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Ahmet Olur’un tahliye edilmesine itiraz edildi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Murat Gökşen'in, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladığı itirazda: :2022/625 esas sayılı dosya üzerinden bugün yapılan duruşma sırasında birleştirme kararı ile birlikte silahla kasten yaralama ve örgüt üyeliği suçlarından tutuklu sanık Ahmet Emre Olur’un tahliyesine karar verilmiştir. Her ne kadar duruşma sırasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak adli kontrol uygulanmak suretiyle tahliyesi talep edilmiş ise de Başsavcılımızca verilen karar sonrasında yeniden değerlendirmede mütalaanın ve kararın hatalı olduğu sonucuna varılmıştır. Şöyle ki, sanık zaten kaçtığı için yurt dışından yakalanarak getirilmiştir” denildi.

İtirazda sanığın yurt dışından getirildiği vurgulanarak, “Adli kontrol yetersiz kalacaktır. Sanığın kaçma şüphesi yüksektir. Ayrıca delilleri karartma ve tanıkları etkileme şüphesi de vardır. Zira davada gizli tanık olarak dinlenen kişi beyanlarını değiştirmiş ve gizli tanığın tanıklıktan çıkarılmasına sebebiyet verilmiştir. Sanığın üyesi olduğu iddia edilen örgütün bu işlere sebep olduğu aşikardır” denildi.

“Delillerin karartılması, tanıkların etkilenmesi ve sanığın kaçma şüphesi” sebebiyle Ahmet Olur’un tahliye kararının iptal edilmesi istendi.