Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilme kararımızın endişe verici olduğu bilincindeyiz” dedi.

Aile müessesine saldıran, her türlü sapkınlığı yasal güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla feshedilmişti. Derya Yanık hâlihazırdaki Erdoğan'ın kabinesinde bulunuyor; acaba kendisini hangi ülkenin aile bakanı zannediyor?

Cenevre’de yapılan Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Komitesi’nin 82. oturumuna katılan Yanık, “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirten bir açıklama yaptı.

Yanık, şunları söyledi:

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımızın endişe verici olduğu bilincindeyiz. Kadına yönelik şiddete yönelik mücadele kararımızda bir adım bile geri adım atmadık. Tüm politikalarımızda adalet ve eşitliği sağlama misyonuyla, mevcut zorluklara etkin çözüm sunan bir strateji benimsiyoruz.

Bu konudaki sorumluluğumuz, belli koşullara dayanan hizmetleri belirlenen araçlarla sunmanın ötesindedir. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması mevzubahis olduğunda, isteklere ve güncel ihtiyaçlara göre kullandığımız yöntem ve araçlarda esneklik gösterilmesini önemli buluyoruz. Önceden katıldığımız İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararımız, yöntem ve araçların değiştirilmesine dayanıyor.”