AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in savaş sırasında karargah olarak kullandığı yer için "mağara" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, "Sn Kılıçdaroğlu’nun, Bosna Direnişinin sembolü olan Merhum Aliya İzzetbegoviç’in karargahı için 'mağara' ifadesini kullanması son derece yakışıksızdır. Bosna halkının mücadelesine ne kadar yabancı olduğunu ortaya koymaktadır. Sn Kılıçdaroğlu’nun Boşnak kardeşlerimizden, Bosna’ya gönül vermiş herkesten ve Merhum Aliya’nın aziz hatırasından özür dilemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"Bosna direnişinin aziz şehitlerine bir kere daha rahmet diliyoruz. Tüm Boşnak kardeşlerimize selamlarımızı sunuyoruz" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"O karargah bir 'mağara' değil, insanlık onurunun can pahasına savunulduğu bir mekandı. Onur, özgürlük ve haysiyet için ölümü göze almış canların kalesiydi. Aliya’ya selam olsun... O şanlı direnişe selam olsun…"

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs günü İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bulunan Türkiye-Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret etmişti.

Ziyarette konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Bosna savaşı sırasında, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Boşnak lider Aliya İzzetbegoviç'le görüştüğünü hatırlatmıştı. 

Kılıçdaroğlu, "O zaman da desteğimizi ifade etmiştik. Acılar yaşandığını söyledim, Bosna-Hersek Savaşı'nı biliyoruz. Katledilen insanları biliyoruz. Bir soykırım hareketi olduğunu biliyoruz. Büyük dramların yaşandığını biliyoruz. O süreç içinde bizim önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal oraya gitmişti. Aliya İzzetbegoviç ile onun yaşadığı yerde, mağarada görüşmüşlerdi. O zaman da desteğimizi ifade etmiştik" demişti.