Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve BirGün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın derste Peygamberimize ettiği hakaretler öğrencilerin şikayetiyle ortaya çıkmış ve büyük tepki uyandırmıştı. Derslerinde İslami değerlere galiz ifadelerle saldıran ve son olarak da Peygamber Efendimiz'e ağır ifadeler kullanan Kutay, kendisini uyaran öğrencilere de sözlü saldırıda bulundu. Durumun sosyal medyaya yansımasının ardından başta Diyanet olmak üzere vatandaşlar tarafından 7 bine yakın suç duyurusunda bulunulurken savcılık da "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan soruşturma başlattı. Kamuoyunun tepkisi üzerinde gazetedeki köşesinde kendisini savunan Kutay, bahsi geçen sözleri kullanmadığını iddia etti. Fakat 2015 yılında Kutay’ın öğrencisi olan A.K., hadsiz öğretim görevlisinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Her derste ateizm propagandası

2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencisi olan A.K., her derste ateizm propagandası yapan ve İslam’a dair yıkıcı cümleler kullanan Uğur Kutay’ı dönemin rektörüne maille bildirdiğini ifade etti. A.K.,’nin üniversite yönetimine gönderdiği mailde Kutay’ın derslerde dersin içeriğinden çok siyasi propaganda ve İslam’a yönelik ağır cümleler kurduğunu, çocuk gelinlerden sohbet açıp Peygamber Efendimiz'e sübyancı şeklinde hakaret ettiğini belirten ifadeler yer alıyor.

Öğrencilerin üzerinde de baskı kurmuştu

Milletin dini değerlerine saldırdığı ifadeleri ortaya çıkan YTÜ Öğretim Görevlisi Uğur Kutay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine de ağıza alınmayacak küfürler ettiğini 2015’te yönetime gönderdiği mailde yer veren A.K, Kutay’ın gezi kalkışmasında da meydanlara inip kışkırtıcı videolar çektiğini belirtmiş. Milat’a konuşan A.K., derste Peygamber Efendimiz'e sübyancı şeklinde hakaret eden Kutay’a karşı çıktığını belirterek şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın annesine yapmış olduğu hakaretlerde de benzer tartışmalar yaşadık. ‘Hoca sen ne diyorsun’ deyince ‘çık dışarı’ diye sınıftan kovmaya kalktı. Sonra da dersi sonlandırdı. Dinimize hakaretlerini yıllarca sürdürdü. Öğrencilerin üzerinde de baskı kurmuştu.”

Türkiye artık Uğur Kutay’ın gerçek yüzünü biliyor

2015’ten beri Kutay’ın İslam’a ve peygambere küfretmesinin cezasını çekmesi için dua ettiğini söyleyen A.K., “Kardeşlerimizin birlik olup Peygamber efendimize yapılan bu hadsize haddini bildirmek için dilekçe vermiş olmalarına çok sevindim. En azından bütün Türkiye artık Uğur Kutay’ın gerçek yüzünü biliyor. Onun utanmayacağını biliyorum, yoksa normalde yüzü kızarabilen birisi için bu utanç ömür boyu yeter” şeklinde konuştu.

Milat Gazetesi, Özlem Doğan