Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, derste Peygamber Efendimiz’e (SAV) ağza alınmayacak hakaretler etti. 5 Aralık’ta yaşanan bu hadise için ne Müslümanlardan ne de iktidardan tam manasıyla bir ses geldi. Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışı konulara giren Kutay, Allah Resulü’ne ağır hakaretler etti.

Şehit aileleri ve şehadet kavramına da dil uzatan Kutay, inananları, cesetlere ilgi duyan nekrofili hastalarıyla da ilişkilendirdi. Öğrenciler bu çirkin sözlere tepki gösterdi. “Müslümanların yaptığı saçmalıkları İslam’a atfedemeyiz” diyerek karşı çıkan bir öğrenciye Kutay “Sen İslam propagandasının dayattığı zekanın bir ürünüsün” karşılığını verdi. Çirkin ifadelerden rahatsız olan öğrenciler, bir dilekçe ile derste yaşananları Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bildirdi. Kutay’ın daha önce de alanı olmadığı halde dini konularda hadsizce yorum yaptığı, İslam’a ve Müslümanlara hakaret ettiği öğrenildi.

Alçağın hakaretlerini destekleyen YTÜ Sinema Kulübü öğrencileri ise bu hakaretlerin ifade özgürlüğü olduğunu savunarak İslam’a olan nefretlerini bir kez daha göstermiş oldu.

Açıklamada, “Danışman hocamız Uğur Kutay'ın kendi dersinde sarf ettiği iddia edilen sözleri üzerinden soruşturma açılmasına ve karalama kampanyasına karşın değerli hocamızın yanındayız. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken sözlerin iktidarın hakim ideolojisiyle uyuşmadığı her durumda cezalar, baskılar ve görevden uzaklaştırmalarla sonuçlanan korku ikliminde yaşamayı reddediyoruz. Üniversiteler eleştirel yaklaşımlara açık, özgür düşünceyi önemseyen özerk yapılar olmalıdır. Özgürlük alanlarını kısıtlayan sanat ve bilimin doğasına aykırı bu yaklaşımlar ilerlemenin önündeki en büyük engeldir. Uğur Kutay akademide yıllarca emek vermiş, bu ülkenin birçok sanatçısının gelişimine katkıda bulunmuş ve öğrencilere sinema sanatını sevdirmiş çok değerli bir akademisyendir. Soruşturmanın takipçisi olmakla birlikte YTÜ Sinema Kulübü olarak danışman hocamızın yanındayız.” denildi.

Hakaret eden alçak hakkında şikâyet

Hodri Meydan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasret Yıldırım, Peygamber Efendimiz’e hakaret eden Uğur Kutay hakkında şikâyette bulundu. Sosyal medyadan da yaptığı paylaşımda Yıldız Teknik Üniversitesi’nin rektörlerine gerekenin ne zaman yapılacağını sordu. Yıldırım, “İşlem yapılması için başka kime ve ne şekilde hakaret etmeli?” dedi.

Müslümanlar neden tepkisiz?

Her şeyimizden daha değerli olan, canımızı ve malımızı vermekten imtina etmememiz gereken Allah’a, Peygambere ve dinimize karşı herhangi bir alçaklık yapıldığında Müslümanların o an gerekeni gerektiği yerde yapması icap eder.

Hele bunların cezası belliyken, hiçbir şey yapmamak hem imanımızın hem de dinimize ne şekilde bağlı olduğumuzu da gözler önüne seriyor.

Daha önce de Peygamberimize hakaret eden ve Kur'an'a tekme atarak sosyal medyadan yayınlayan ve gözaltına alınıp herhangi bir ceza verilmeden serbest bırakılan alçağa da Müslümanlar sessiz kaldığı için bu tür alçaklıklar gelmeye devam edecek.

Dinimize Avrupa’da hakaret olsa ayağa kalkan Türkiye, kendi topraklarında aynısı olduğunda sessiz kalıyor. Çünkü biliyor ki, Avrupa’ya buradan küfretmek kolay! Ayrıca Avrupa’da azınlık halde bulunan Müslümanlar bile böylesi bir hadisede anında tepki verebiliyor.

Halbuki, bu hadiseden sonra başta iktidar olmak üzere tüm milletvekilleri bu hadiseyi kınamalı, STK’lar toplanıp eylem yapmalı, Müslümanlar sokaklara dökülmeliydi. Çünkü bu hadise çok da basite alınacak, birkaç dakika bakılıp geçilecek cinsten değil. Canımızdan, anne ve babamızdan, evlatlarımızdan daha önemli olan bir durum. Belli ki Müslümanlar zillet içinde daha büyük belaların başlarına gelmesini bekliyor.

Milletvekilleri de suskun

İşin ucu kendilerine dokunmuyorsa hiçbir şekilde seslerini çıkarmayan koltuk sevdalıları, Peygamberimize yapılan alçakça muameleye de seslerini çıkarmıyor.