Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim propagandalarında "Biz suyu Allah'ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz" dedi ve faturalarda indirim sözü verdi. Ancak koltuğa oturduktan sonra bol keseden attığı vaatleri unuttu. Suya insafsızca zamlar yaptı.

BAŞKENTTE ELLERİ YAKAN SU FATURALARI KONUŞULUYOR

Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu 2019'dan bu yana suya konutlarda yüzde 352, köylerde yüzde 211, mandıralarda yüzde 536, işyerlerinde yüzde 250 zam yaptı. Başkentte elleri yakan faturalar konuşuluyor. Kime sorsanız dert yanıyor.

SABAH, Meclis üyeleri İbrahim Karaca ve Erdinç Türker'le birlikte Bala Davranlı Mahallesi'nde yaşayan köylülerin sorunlarını dinledi. Köylüler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın suya yaptığı yüksek orandaki zamdan rahatsızlığı dile getirdi:

"MANSUR YAVAŞ SESİMİZİ DUYMUYOR"

Davranlı Mahallesi Muhtar Sadullah İmir: Bu su faturalarından çok dertliyiz. Bir önceki faturaları 20 ila 60 TL ödemişken şimdi yüksek faturalar gelmeye başladı. Örneğin cami lojmanına gelen bir önceki fatura 130 TL'ydi. Şimdi 2 bin TL'ye yükseldi. Benim faturam bir önceki 56 TL gelmişken şimdi bin 180 TL geldi. 5 bin TL gelen su faturası var. Her ay hayvanımızı mı satacağız? Devlet hayvancılığın önünü açıyor, biz su faturalarını ödeyebilmek için hayvan satıyoruz. Mansur Yavaş'a biz her gün sesleniyoruz sesimizi duymuyor. 130 TL tavuk parası veriyor, 5 bin 400 TL su faturası gönderiyor. Yavaş milleti kandırdı.

Sabah