İslâm düşmanı Cumhuriyet yazarı Yazgülü Aldoğan İran’daki Mahsa Amini hâdiseleri üzerinden İslâm’ın değerlerine dil uzattı.

İran'da işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilirken polis karakolunda verilen eğitim için gittiği seminerde kalp krizi geçirerek bir anda yere yığıldığı da söylenen Mahsa Amini üzerinden başlayan olaylar Şii rejimi karşıtı yürüyüşlere dönüşmüştü.

İranlılar, “rejime karşı geleceğim” diye başörtülerini yakmaya başladı. Müslümanlığı yalnız örtünmek, özgürlüğü soyunmak, medeniyeti şaşaalı mekânlarda birkaç bardak viski içmek, saygıyı ise parayla kazanacağını zanneden leşçiler ise cehaletlerini faş ederek Şii rejimini İslam’a saldırma fırsatına dönüştürdü.

Yazgülü Aldoğan da, Allah’ın kanunlarına muhalefet edenler arasındaki yerini pekiştirdi.

Çatallı dilini dişlerinin ardında tutamayan, nefsinin uşağı olmuş Yazgülü şöyle konuştu: Özellikle de İslamiyet'te kadınlar ikinci sınıf yaratık. Şeriat geçerli olduğu zaman, kadın insan yerine konulmuyor. İşte İran, işte Afganistan, işte Suud, Yemen, hangisini sayalım? (…) Peçeli kadınlar dolaşıyor sokaklarda. Yemek yiyebilmek için peçelerini yavaşça kaldırıyorlar. Utanç verici.”

Memleket düşmanlarını, çocuk katillerini övmeye gelince, kelimeleri bala bulayanların söz konusu İslam olunca tavrı bu.