Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Eskişehir'deki 'hafızlık' toplantısına, Isparta'daki 'icazet töreni' üzerinden İslam’a kinlerini kustu.

Türkiye’de iyiye, güzele ve doğruya dair ne olsa engel olmak için ayağa kalkan Batıcı laikler, namussuzluğa, ahlaksızlığa ve dinsizliğe dair her şeyi desteklemeyi kendilerine vazife ediniyor. Kemalizm dinine inanan bu İslam düşmanları, her fırsatta da İslam’a kin ve nefretlerini kusmaktan imtina etmiyor.

"Çare Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’dir" diyerek ilk dönem kanlı Cumhuriyet dönemi özlemi çeken Hüsnü Bozkurt, “On yıllardır sürdürülen eğitim sisteminin dinselleştirilmesi çabaları, son yıllarda iyice artmış, 3-4 yaşında bebelerin, ilkokul çağındaki çocuklarımızın pedagoji bilimi ile bağdaştırılması olanaksız örgün eğitim dışı dogmatik süreçlere zorlanmaları teşvik edilir olmuştur.” dedi.

1 buçuk asırdır Kemalizm diniyle çocukların beyninin yıkandığını görmezden gelen Batıcı Bozkurt, İslam dinini öğrenen çocukları hedef tahtasına oturtuyor. Kendi dinlerini öğretince sorun yok ama İslam dinini öğrendikleri zaman “pedagoji bilimi ile bağdaşmıyor” diyor.

Sanki bir buçuk asırdır bilimsel gelişmeye bir katkısı olmuş gibi davranan ve sadece heykel dikmekle ilerlediklerini sanan Atatürkçü Bozkurt, pişkin pişkin “Sıbyan Mektepleri’nin bilimsel gelişmelerin ışık hızına ulaştığı, yapay zekanın, akıllı robotların konuşulduğu 21. yüzyıl dünyasında ülkemizin geleceğine güç katmayacağı bilinmelidir.” diyebiliyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da, "Milli Eğitim Bakanlığı her geçen gün şiddetini ve dozunu arttırarak laik eğitimle mücadele eden, dini referans kabul ederek bilimi rafa kaldıran ama en acısı da kendi varlığını reddeden bir bakanlık görüntüsü çizmeye başladı. Laik eğitimin gerici kıskaç altında olduğu ve derin yaralar aldığı bu günlerde ardı arkası kesilmeyen haberlere Eskişehir ve Isparta’da yaşanan olaylar eklenmiştir. Şeriye ve Evkaf Vekaleti kapatılıp Milli Eğitim Bakanlığı açılalı neredeyse yüz yıl oldu. Hala birileri orta çağ eğitim sistemini uygulamaya çalışıyorsa çok derin bir yanılgı içindedir" diye konuştu. Bin yıl öncesinin çağ dışı öğretilerini ezberlemeyi eğitim saymak, laik demokratik ve bilimsel eğitimin temeline çağdışı patlayıcıları yerleştirmek demektir. Bir kez daha uyarıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi din görevlisi yetiştirmek değil; ülkemize Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan, çağdaş ve özgür bireyler kazandırmaktır.” diyerek İslam’a kinini kustu.