Çorum’da bir köpek tarafından birkaç kez ısırılan 14 yaşındaki Metehan Üresin’in parçalanan dalağı alındı ve böbreği ağır hasar gördü. Üresin’in yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Buharaevler Mahallesi 5. Cadde'de 5 Mayıs'ta parkta sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan ve bir köpekten kaçarken yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada refüjdeki tretuvar taşına takılarak düşüp ağır yaralanan Mustafa Kemal Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Metehan Üresin'in tedavisi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

Acil çözüm bulunmalı

Başıboş köpeklere acil çözüm bulunamazsa yüzlerce evladımızı kaybedeceğiz. Her geçen gün çoğalan ve neredeyse her sokakta onlarca bulunan başıboş köpekler, yaralamaya ve can almaya devam ediyor.

"Önlem alınsın"

Başıboş köpekler için önlem alınmasını isteyen baba Arslan Üresin, "Köpeklerden korkup, kaçmak istemiş. Bu sırada sert şekilde düşmüş. Doktorunun anlattığına göre, yere çok sert düştüğü için dalağı parçalanmış. Çocuğum, büyük bir sıkıntı yaşıyor. Oğlumun şu an için hayati tehlikesi bulunmuyor. Bunların olmasını elbette istemezdik, başka canlar yanmasın. Elbette köpeklerinin de yaşam hakları var, bunu biliyoruz; önlem alınmasını istiyoruz" dedi.