Hadsiz pegasus çalışanı hakimlikteki sorgusu sonrasında sabah saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Başsavcılık hadsiz pegasus çalışanının "serbest bırakılma" kararına itiraz etti.

Ne olmuştu?

Ramazan ayının en özel gecesi olan Kadir Gecesi'nde Pegasus çalışanlarının yaptığı hadsiz sosyal medya paylaşımı ülkenin gündemine oturmuştu.

Paylaşımda alkollü masa "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" ifadeleri yer almıştı.

Bir grup çalışanın içkili masa ve kadehleri fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşarak hadsizliğini göstermesi Müslümanların öfkesini çekmişti.

Pegasus tarafından işten çıkarıldı

Olayın ardndan hadsiz Pegasus çalışanın Pegasus şirketi tarafından işten çıkarıldığı duyurulmuştu.

Hadsiz çalışan ifade verdi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili harekete geçerek Pegasus çalışanları hakkında Kadir Gecesi'nde Pendik ilçesinde yapmış oldukları paylaşım nedeniyle 28 Nisan günü 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında işten çıkartılan Onur T. isimli Pegasus çalışanı, ifade verdi.

Pişman ve üzgün olduğunu söyledi
Savunmasında sosyal medyada paylaşılan skandal fotoğrafı kendisinin çektiğini söyleyen şüpheli Onur T., "Bir süre sonra paylaşımın yayıldığını gördüm. Çok sayıda tehdit içeren mesajlar aldım.

Pegasus beni süresiz izne çıkardı. Korktuğumdan dolayı evden çıkamadığımı söylediğimdeyse işten çıkarıldım. Benim amacım İslam dinine hakaret etmek değildi" diyerek üzgün ve pişman olduğunu söyledi.

Savcılıktan tutuklama talebi
Savcılıktaki ifadesinin ardından şüpheli Pegasus çalışanı Onur T., 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklanma talebi ile İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilerek serbest bırakılmıştı.