CHP'li belediyelerle yarışa giren AKP’li belediyeler israf ve ifsat festivallerinden geri kalmıyor. Ümraniye Belediyesi de 4 gün boyunca milletten aldıkları paraları birkaç şarkıcı ve organizasyon şirketine dağıtacak.

Ümraniye Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek olan festival israftan ve ifsattan başka bir gaye taşımıyor.

Ellerinde “Kültür ve Turizm Bakanlığı” gibi bir nimet olmasına rağmen bunu hakkıyla kullanamayan ve kültürel iktidarı bir türlü sağlayamayan iktidar, yaptıkları etkinliklerle ancak Kemalistleri doyuruyor, palazlandırıyor. Gerçekleştirdikleri etkinlikler de Kemalistlere yarıyor. Örneğin, AKP’li Bor Belediyesi’nin etkinliğinde Kemalist tezahüratların olması gibi. Hakiki manada Müslümanca bir kültür tesis edemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, sadece turizme hizmet ediyor. Kültürü ise görmezden gelen Bakanlık, kültürü geçmiş eserleri restore etmekten ibaret sanıyor.

Kemalizm soslu İslam

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle CHP’li belediyelerden daha fazla etkinlik yarışına giren hükümet, başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere ülkenin her yerinde kutlamalar gerçekleştirdi. Kutlamalarda İslam’la hiçbir bağı ve alakası olmayan bilakis İslam’a ve Müslümanlara zıt bir şekilde hayat yaşayan Mustafa Kemal’e rahmet okuyarak imanlarını tehlikeye düşürdüler.

Kemalizm’e payandalık yaparak absürt bir Müslümanlık anlayışı güden hükümet, barıştığını zannederken savaşı kaybettiğinin ve Kemalistlerin “biz gelince sizi yargılayacağız” nidalarının şuurunda değil.  

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı programında Mustafa Kemal’i anan iktidar, aynı yerde Kur'an-ı Kerim okuyarak Kemalizm soslu İslam anlayışını da milletin zihnine zerk etti. Kemalizm’in kuklası olan Diyanet de Mustafa Kemal’i anmaktan ve rahmet dilemekten geri kalmayarak Müslümanların imanlarını ifsada uğrattılar.

Kulaklara küpe olması açısından Abdülhakim Arvasî Hazretleri’nin şu sözlerini tekrar hatırlatmayı vazife biliyoruz:

"Hiçbir amelime güvenmiyorum. Lâkin Allahu Teala'nın düşmanlarına düşmanlığım var."