Casusluk faaliyetleri yürütülen devşirme yuvası Boğaziçi’nde geçtiğimiz sene protestolar düzenlenmişti. Bilumum sapkının katıldığı eylemlerde LGBT paçavraları açılmıştı. Protestolarla alâkalı 12 kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Melih Bulu’ya karşı eylem yapılan eylemlerde LGBT paçavraları açılmıştı. Mütalaada yargılanan 12 kişinin, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlamasıyla 6 aydan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Gözaltılara tepki gösteren sekiz öğrenci de Kuzey Kampüs girişinde polisle aralarında geçen tartışmanın ardından gözaltına alınmıştı. Öğrenciler bir gün sonra adliyeye götürülmüş, haklarında altı aydan üç yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanıp dava açılmıştı.

Davanın 8. duruşması İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya yargılananların avukatları katıldı.

Duruşma savcısı celse arasında mahkemeye sunduğu mütalaayı tekrar etti. Mütalaada 25 Mart 2021'de öğrencilerin Melih Bulu’yu protesto etmek amacıyla üniversite çevresinde bir araya geldikleri belirtildi. Kovid-19 salgını sebebiyle Beşiktaş ve Sarıyer kaymakamlıklarının gösteri ve yürüyüşleri yasakladığını hatırlatan savcı, öğrencilerin bu nedenle "yasaya aykırı gösteri" yaptığını savundu. Öğrencilerin kolluk güçleri tarafından dağılmaları yönünde defalarca uyarıldığını söyleyen savcı, tüm uyarılara rağmen dağılmadıklarını aktardı ve öğrencilerin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 32’inci maddesi uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.