Bolu Valiliği, merkeze bağlı Yuva köyünde içme suyundan etkilenerek hastanelere kaldırılan 141 kişiden 44'ünün tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere 141 vatandaşın başvurduğu belirtildi.

Hastaneye dünden bu yana yeni başvuru gelmediği aktarılan açıklamada, "96 vatandaşımızın tedavisi tamamlanmış olup 44 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. İlimizdeki hastaneler ile il dışındaki hastanelere sevk edilen vatandaşların tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, "Yuva köyünde ikamet eden vatandaşlarımızın temiz su ihtiyacı aralıksız olarak Valiliğimizce karşılanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İçme suyundan etkilenerek Ankara'daki hastanede tedavi gören 49 yaşındaki Eyüp Ertem 23 Temmuz'da vefat etmişti.

Bu hadise üzerine ırkçı Başkan Tanju Özcan, “Bunun belediyemizin şehir içme suyu şebekesi ile bir alakası yok. Farklı bir kaynaktan geliyor. İl Özel İdaresi tarafından geçmişte yapılmış bir depo” dedi.

Biz de soralım; vazifesi olmayan her halta karışıyorsun da ilinin sınırları içinde olan böyle bir hadisede neredesin?

Senin vazifen olmadığı halde Suriyeli mültecilere ahlaksızca davranıyorsun, yaşamlarına müdahale ediyorsun, ama asıl yapman gereken işlerde yoksun!